Απάντηση των αρμοδίων Υπουργείων σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα για τις ζημιές στις πλημμύρες

Απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, σχετικά με τις ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας, από τις μεγάλες πλημμύρες του...

Στην ίδια απάντηση, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι το ΥΠΑΠΕΝ προγραμματίζει την εκτέλεση σειράς εγγειοβελτιωτικών έργων και την εκπόνηση μελετών ενώ για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εκτός περιμέτρου εγγειοβελτιωτικών έργων, επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Όταν παρουσιάζονται προβλήματα σε εγγειοβελτιωτικά έργα αυτά επιλύονται μέσω του προγράμματος « Έργα αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εγγειοβελτιωτικών έργων».

Στην απάντησή του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νικόλαος Βούτσης, αφού αναφέρει ότι «το υπουργείο ενόψει και τους πλήθους των προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των καιρικών φαινομένων, συγκεντρώνει τα αιτήματα των πληγεισών περιοχών, προκειμένου να προχωρήσει στην αναλογική και με αντικειμενική κριτήρια επιλογή τους», επισυνάπτει έγγραφα της Περιφέρειας Ηπείρου όπου καταγράφονται οι ζημιές.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης διαβίβασε στον βουλευτή Θεσπρωτίας σειρά εγγράφων όπου γνωστοποιεί ποιοι είναι αρμόδιοι ανά κατηγορία για τις ζημιές που έγιναν από τις μεγάλες νεροποντές.

In this article

Join the Conversation