Απάντηση Μάριου Κάτση στην επιστολή του Βασίλη Γιόγιακα για συνεργασία.

Η θεσμική σχέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όσο και τοπικά, είναι απόλυτα σεβαστή και χρήσιμη στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής και του κυβερνητικού ελέγχου,...

Η θεσμική σχέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όσο και τοπικά, είναι απόλυτα σεβαστή και χρήσιμη στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής και του κυβερνητικού ελέγχου, με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον και μακριά από μικροπολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Η συνεννόηση και ο δημόσιος διάλογος με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Θεσπρωτίας για όλα τα ζητήματα, είναι για εμάς αυτονόητη και συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.

Τα προβλήματα και οι παθογένειες που ταλανίζουν τον τόπο μας, δυστυχώς είναι πολλά. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τα προβλήματα δε δημιουργήθηκαν χθες, ούτε εμφανίστηκαν από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα των κεντρικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν δεκαετίες τώρα και οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο τα χρόνια των μνημονίων. Αυτές οι πολιτικές, προφανώς είχαν αντίκτυπο και στον νομό μας, τη Θεσπρωτία. Οδήγησαν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, στους χιλιάδες νέους ανέργους και στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες στις 25 του Γενάρη.

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στο πλευρό της, δίνει μια σκληρή μάχη, εντός και εκτός της χώρας, για τη μετάβαση από τα μνημόνια της λιτότητας στην περίοδο της κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας.

Χαιρετίζω την ειλικρινή διάθεση του συναδέλφου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλειου Γιόγιακα να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης που ήδη φέρνει αποτελέσματα. Ελπίζω στην έμπρακτη συνδρομή του, τόσο στην διαβούλευση τοπικά όσο και στο νομοθετικό έργο που επίκειται για την αποκατάσταση των αδικιών και των στρεβλώσεων του τόπου μας.

Μάριος Κάτσης

In this article

Join the Conversation