Επισκεψη Μάριου Κάτση στο Κέντρο Υγειας Παραμυθιάς

Το Κέντρο Υγείας της Παραμυθιάς επισκέφθηκε την Τρίτη 14/04 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και συναντήθηκε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους...

Το Κέντρο Υγείας της Παραμυθιάς επισκέφθηκε την Τρίτη 14/04 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και συναντήθηκε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Κ.Υ. συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους ασθενείς και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχονται.
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, τόνισαν την ανάγκη να στηριχθούν οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας και έκαναν λόγω για υποβάθμιση που επέφεραν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις στον κλάδο. Ιεράρχησαν ψηλά στα αιτήματα την ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με το πλαίσιο  χρηματοδότησης για αναλώσιμα και φάρμακα. Ζήτησαν ενίσχυση του προσωπικού  για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Κέντρου Υγείας και εξέθεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της συγχώνευσης των  υγειονομικών οργανισμών. Τέλος αναφέρθηκαν σε διοικητικές στρεβλώσεις που σχετίζονται με τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού και την διακομιδή των ασθενών στα Νοσοκομεία Φιλιατών και Ιωαννίνων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας επιβεβαίωσε την στήριξή του στο πολύ σημαντικό έργο των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και αναγνώρισε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το ανθρώπινο δυναμικό του Κ.Υ. Παραμυθιάς. Στη συνέχεια ανέλυσε τις πρωτοβουλίες και τις κατευθύνσεις  της κυβέρνησης  στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Στις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που έχουν ήδη ξεκινήσει, είναι η αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου για ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφαλίστων στο σύστημα περίθαλψης, η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, το ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς στις προμήθειες και η απλούστευση των διαδικασιών.

Τέλος ο κ. Κάτσης ζήτησε την συνδρομή των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας για την υπόδειξη  των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό την βέλτιστη στελέχωση του οργανισμού στα πλαίσια των νέων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν  στην Υγεία, για τις οποίες η Θεσπρωτία έχει ανακηρυχθεί , μεταξύ άλλων, ως νομός προτεραιότητας και άμεσης ανάγκης.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!