Αλέκος Παπαδόπουλος: Η χώρα θα συντριβεί το καλοκαίρι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία

Εκκληση στην κυβέρνηση «να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε συμφωνία με την τρόικα του Διεθνούς Οικονομικού Ελεγχου» απευθύνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, με δήλωσή. Ο Αλέκος...

Εκκληση στην κυβέρνηση «να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε συμφωνία με την τρόικα του Διεθνούς Οικονομικού Ελεγχου» απευθύνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, με δήλωσή.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» και «συντριβή της χώρας» σε περίπτωση που δεν κλείσει το παραταθέν πρόγραμμα και δεν λάβει η χώρα ένα «νέο και απολύτως απαραίτητο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πακέτο οικονομικής στήριξης. Κανένας τότε υπαίτιος δεν θα μπορεί να επικάθεται επί του θρόνου των ερειπίων του. Είναι φανερό ότι η χωρά θα χρεοκοπήσει και θα σαπίσει «εν ευρώ», καταλήγει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τις επόμενες ήμερες σε συμφωνία με την τρόικα του Διεθνούς Οικονομικού Έλεγχου. Το παραταθέν πρόγραμμα πρέπει να κλείσει. Η χωρά πρέπει να ξεφύγει από την μέγγενη του αργού θανάτου. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιλήφθη ότι αν δεν κλείσει, με πραγματικούς ορούς, το τρέχον πρόγραμμα οι καταστάσεις τότε θα είναι ανεξέλεγκτες και το χειρότερο οι εταίροι και δανειστές δεν θα συντρέξουν, το τέλος Ιουνίου, σε ένα νέο και απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση μας, πακέτο στήριξης. Αν αυτό δεν επισυμβεί η χώρα θα συντρίβει το καλοκαίρι. Κανένας, τότε, υπαίτιος δεν θα μπορεί να επικάθεται επί του θρόνου των ερειπίων του. Είναι φανερό ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα σαπίσει «εν ευρώ». Επικαλούμαι για άλλη μια φορά το συγκλητικό δόγμα. Ισχύει πάντα».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!