Ανοιχτή επιστολή προς Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμο για την χάραξη της Ε.Ο Παραμυθιάς Μεσοποτάμου

ΠΡΟΣ 1) Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων 2) Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη και Μηχανικό κ. Γιαννούση. 3) Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη 4)...

ΠΡΟΣ
1) Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
2) Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη και Μηχανικό κ. Γιαννούση.
3) Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη
4) Την κα Δήμαρχο του Δήμου Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση
5) Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Προδρομίου κ. Β. Φίλη και προς τους κατοίκους της Κοινότητας Προδρομίου, Χρυσαυγής και Ζερβοχωρίου.

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση χάραξης της Ε. Ο. Παραμυθιά – Μεσοπόταμο.

Όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με τη χάραξη της Ε. Ο. Παραμυθιά – Μεσοπόταμου, τόσο πιο σωστές λύσεις, εναλλακτικές προτάσεις και λεπτομέρειες εμφανίζονται (σε εμάς που δεν είμαστε ειδικοί). Για να μη τέμνεται ο κάμπος καμιάς κοινότητας στα δύο, (Χρυσαυγής, Ξηρολόφου,Προδρομίου, Ζερβοχωρίου και Αγοράς), και για να μην ακυρωθεί στην πράξη ο αναδασμός που έγινε στην Περιοχή πριν 10 χρόνια, και για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα τα περιβαλλοντικά προβλήματα, (εκτός από τη λεβάντα που αναφέραμε στις προηγούμενες ενημερώσεις μας, φέτος φυτεύονται στον κάμπο Προδρομίου 60 στρέμματα βιολογικής ρήγανης και στη Χρυσαυγή φυτεύτηκαν βιολογικά βατόμουρα),

ΚΑΛΟΥΜΕ τους υπεύθυνους του Υπουργείου, της Περιφέρειας, του Δήμου, της Κοινότητας και τους μηχανικούς μελετητές να αποφασίσουν για την πιο σωστή και πιο οικονομική χάραξη του δρόμου, όπως αποφάσισε ο Δήμος Σουλίου (Παραμυθιάς) το 2010. ΚΑΛΟΥΜΕ ταυτόχρονα την κα Δήμαρχο Σουλίου να καλέσει 2η Συνέλευση των κατοίκων Προδρομίου, όπως υποσχέθηκε στην 1η Συνέλευση που έγινε στις 05-03-2015.

Εμείς συγκεκριμενοποιούμε τώρα την πρότασή μας και ζητάμε η χάραξη από τον Κ-06 (ή ακόμη και από τη ΓΕΦ 1) να γίνει στα όρια του Κάμπου Χρυσαυγής – Ξηρολόφου και συνέχεια πάλι στα όρια του κάμπου Προδρομίου – Ξηρολόφου μέχρι την τοποθεσία ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ. Εκεί να ριχτεί απέναντι από τον Κωκκυτό ποταμό και σύριζα του βουνού να φτάσει μέχρι τη ΓΕΦ. 3 στο Σκάνδαλο.

Ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν και από μία πρόσβαση σύνδεσης των κάμπων Χρυσαυγής – Ξηρολόφου και Προδρομίου – Ξηρολόφου και οπωσδήποτε αντιπλημμυρικά – υδραυλικά έργα.

Η χάραξη στα όρια των κάμπων (των Κοινοτήτων) έχει τα παρακάτω πολλά πλεονεκτήματα:
1. Αφήνει ελεύθερη την πρόσβαση των κατοίκων στον κάμπο και στα ζώα όλων των Κοινοτήτων.
2. Οι υπάρχοντες δρόμοι του αναδασμού του κάμπου κάθε Κοινότητας δεν τέμνονται.
3. Μειώνεται πολύ και αναλογικά η καλλιεργήσιμη έκταση που θα μολύνεται από τα καυσαέρια.
4. Χρειάζονται μόνο 2 προσβάσεις και ελάχιστοι παράδρομοι. 5. Στο τμήμα αυτό γίνονται λιγότερα έργα,
5 (πέντε) μεγάλες γέφυρες και 2 κόμβοι.
6. Χρειάζονται πάρα πολύ λιγότερα χρήματα για απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις.
7. Οι κόμβοι στο Αεροδόμιο (Κ-06) και στο Σκάνδαλο (Κ-09) εξυπηρετούν τους κατοίκους Αγοράς – Προδρομίου – Ζερβοχωρίου, αφού ο υπάρχον δρόμος είναι αρκετά λειτουργικός.


Προδρόμι 19-04-2015
Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Προδρομίου
In this article

Join the Conversation