Σήμερα η Λιτάνευση του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού. Δειτε ντοκιμαντέρ για τον Βίο, τα Θαύματα και το Ιερό Λείψανο

Την ανακομιδή των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού εορτάζει η Παραμυθιά, σήμερα και αυριο. Σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7.00μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός...

Την ανακομιδή των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού εορτάζει η Παραμυθιά, σήμερα και αυριο.

Σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7.00μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ.ΤΙΤΟΥ.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και ώρα 8:45μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου, επι της οδού Κ. Καραμανλή.

Αυριο Παρασκεύη, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00π.μ., θα τελεσθεί όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της Θυσίας των 49 Προκρίτων.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τον Βίο, τα Θαύματα και το ιερό Λείψανο του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού.

Η πνευματική του καλλιέργεια, η επιρροή στο λαό, η ασκητική του, οι περιπέτειες του Ιερού Σκηνώματος, οι εκκλησίες για την χάρη του, τα τοπωνύμια και πολλά άλλα στο διάρκειας 45 λεπτών βίντεο της paramythia-online.gr.

Παρουσιάζουν:

Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής – Ηγούμενος Ιεράς Μονής Γηρομερίου
Κώστας Γεωργίου, Δικηγόρος – Διευθυντής (χοράρχης) Βυζαντινής Χορωδίας
Ευάγγελος Φιλίππου, Θεολόγος – Πρώην Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Παραμυθιάς
Δημήτριος Φώτσης, Εκπαιδευτικός

Ψέλνει, η Βυζαντινή Χορωδία Παραμυθιάς


In this article

Join the Conversation