ΒΙΝΤΕΟ: Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση του Ηγούμενου της Μονής Παγανιών Παραμυθιάς

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς και Ηγούμενου της Μονής Παγανιών, Αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα στην...

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς και Ηγούμενου της Μονής Παγανιών, Αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας, κοντά στην Πλακωτή Παραμυθιάς. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του για άγνωστους προς το παρον λόγους και κατέληξε στο γκρεμό.

Τον άτυχο 75χρονο εντόπισε το μεσημέρι της Τετάρτης κάτοικος της περιοχής και αμέσως έσπευσαν στο σημείο η αστυνομία και η πυροσβεστική προκειμένου να ανασύρουν την σωρό του. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού από το οχημα και η ανάσυρση της σωρού του Ηγούμενου ολοκληρώθηκε λίγο με τις 15:30 και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννινων για την προβλεπόμενη νεκροψία.

Φως στα αίτια του ατυχήματος, αναμένεται να δώσει η προανάκριση της αστυνομίας σε συνδυασμό με το πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που θα τελεστεί η νεκρώσιµη ακολουθία ενώ με εντολή του Μητροπολίτη Παραμυθιάς, οι σημαίες σε όλη την Μητρόπολη κυματίζουν μεσίστιες.

Η είδηση του θανάτου του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς και Ηγούμενου της Μονής Παγανιών, Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Κανάτα, προκάλεσε θλίψη και πόνο τοσο στην κοινωνία της Παραμυθιάς όσο και στην επικράτεια της Ιερης Μητρόπολης καθώς ήταν από τους πλέον αγαπητούς λειτουργούς της Θεσπρωτικής εκκλησιάς.

Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτη Γερβάσιος Κανάτας βρέθηκε στην Μητρόπολη Παραμυθιάς το 1975, μαζί με την ενθρόνιση του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη κ.κ Τίτου και από τότε εκτελούσε χρέη πρωτοσύγκελου. Τοποθετήθηκε Ηγούμενος στην Ιστορική Μονή Παγανιών η οποία επι των ημερών του αναγεννήθηκε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Δείτε στο βίντεο χαρακτηριστικές εικόνες από την επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανασυρσης της σωρού του άτυχου 75χρονου.


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!