Η Δημοτική Αρχή για την απώλεια του Αρχιμανδρίτη Γερβασίου Κανάτα

Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για τον ξαφνικό χαμό του Ηγουμένου της Μονής Παγανιών και Πρωτοσυγγελεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως...

Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για τον ξαφνικό χαμό του Ηγουμένου της Μονής Παγανιών και Πρωτοσυγγελεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Αρχιμανδρίτου Γερβασίου Κανάτα.

Η διακριτική του παρουσία και το έργο του στον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, συνέδεσε την τοπική Εκκλησία με τη θεσπρωτική κοινωνία και απάντησε σε βασικές ανάγκες της.

Το κενό είναι μεγάλο από την απώλεια ενός ακεραίου, εντίμου και ηθικού ανθρώπου, καθώς η ισχυρή προσωπικότητά του και το αγωνιστικό του πνεύμα αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Σε ένδειξη πένθους, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και αποφασίζει τα ακόλουθα:
– Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Σουλίου την ημέρα της Νεκρώσιμης Ακολουθίας.
– Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του εκλιπόντος, εκ μέρους της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου.

Θα πρεπει να σημειωθεί πως ο Δήμος Σουλίου, θα διαθέσει 2 λεωφορεία, για την μεταφορά των πιστών από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου όπου και θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία, στην Ιερά Μονή Παγανιών όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!