Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις

«Εν έτει 2015, μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής ύφεσης όπου όλοι είναι θύματα, σε τελική ανάλυση, ελάχιστοι είναι οι επιτήδειοι που έχουν κερδίσει απ΄ αυτή την κρίση. Η...

Στο μεταξύ, και καθώς η έλλειψη ρευστότητας στραγγίζει τα εργατολαϊκά στρώματα, αλλά και το σύνολο της φτωχομεσαίας αγροτιάς, αποκαλύπτεται από αξιωματούχους της ΕΕ, πως η απόφαση της συγκυβέρνησης να αρπάξει τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ και δημόσιων Οργανισμών, αποτελούσε «πάγιο αίτημα των θεσμών» και όχι μία έκτακτη κίνηση λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ο πραγματικός στόχος της λεηλασίας είναι η κάλυψη του διαβόητου «χρηματοδοτικού κενού», δηλ. ενός μικρού μέρους του χρέους, περιμένοντας τη δόση των 7,2 δις € η οποία θα οδηγηθεί απ’ ευθείας στις τσέπες των δανειστών-τοκογλύφων, με το λαό να την επωμίζεται εσαεί. Και επί τη ευκαιρία, ας ιχνηλατήσουμε το τι απέγιναν τα 236,8 δις € των δύο δανειακών Συμβάσεων (με τα αντίστοιχα Μνημόνια), μαζί με τα 25,5 δις € που πήραν οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις από το ξεπούλημα μέρους της δημόσιας περιουσίας και από επιστροφές κερδών ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ: Από αυτά τα 262,3 δις €, τα 116,9 δις € πήγαν για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Άλλα 47,1 δις € αφορούσαν τόκους. Τέλος 94,1 δις € ήταν το κόστος του PSI για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τους δανειστές. Άρα συνολικά στους δανειστές-τοκογλύφους οδηγήθηκε το 98,4% (257 δις €) των δύο δανείων και απέμειναν 5,3 δις € (το 1,6% των δανείων) για την κάλυψη του κρατικού Προϋπολογισμού, δηλ. του λεγόμενου «δημοσιονομικού κενού», για μία πενταετία, δηλ. 1 περίπου δις € το χρόνο!!!

Ο ίδιος ο Τσίπρας, παίζοντας ξανά το γνωστό επικοινωνιακό παιγνίδι, εν όψει ενός χωρίς όρους συμβιβασμού, σε πρόσ­φατη συνέντευξή του, αφού έκανε λόγο για «παραπλάνηση» της συγκυβέρνησης από τους Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι στη συμφωνία της 18ης Φλεβάρη, αφού ξέγραψε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του κατώτατου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων, του αφορολόγητου ορίου των 12.000 € μέσα στο 2015, έβαλε το εκβιαστικό –προς το λαό- δίλημμα: «Είμαστε σε μία πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. Στό­χος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει. Οδεύουμε προς συμφωνία με τους εταίρους.

Αν και εφόσον η συμφωνία που θα μας προτείνουν όμως, δεν είναι εντός των ορίων που θέτει η λαϊκή εντολή που έχουμε, τότε θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού», προφανώς αναφερόμενος σε δημοψήφισμα. Θυσίες λοιπόν, για να εξευμενισθούν οι θεοί της λεηλασίας, της ασυδοσίας, της αχαλίνωτης κερδοφορίας. Θυσίες από ένα λαό που έχει υποστεί τα πάνδεινα, εδώ και μία πενταετία, προκειμένου το υπέρογκο χρέος που δημιούργησε η μεγαλοαστική τάξη της χώρας να αποπληρωθεί, επειδή το 2010 είχε φθάσει στο 125% του ΑΕΠ. Σήμερα, μετά από δύο δανειακές Συμβάσεις και αντίστοιχα Μνημόνια, με εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, με δεκάδες ΠΝΠ, με τέσσερα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, με αδιανόητες περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, με πάνω από 1,5 εκατ. άνεργους, με πρωτοφανή λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων και απίστευτες μειώσεις των κοινωνικών δαπανών, μετά από εκατοντάδες αυτοκτονίες, με μία μείωση του χρέους κατά 51% (PSI) σε βάρος των Ταμείων, Νοσοκομείων, κ.α., μέσα σε απίστευτη δυστυχία, φτώ­­χεια και εξαθλίωση του λαού, με κατεστραμμένες τουλάχιστον δυο γενιές Ελλήνων, το χρέος να βρίσκεται στο 177% του ΑΕΠ και δηλώνεται αρμοδίως πως θα φθάσει στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε δηλ. στο 125% του ΑΕΠ, το 2057!!!

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!