Έχουν ξεφύγει στην Δωδώνη. Βγάζουν στο σφυρί τις μετοχές της ΕΑΣ Θεσπρωτίας…

Σε πλήρη αντίθεση με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της διοίκησης της Δωδώνης περί υποστήριξης του κτηνοτροφικού κάδου της περιοχής, έρχεται η ακατανόητη απόφασης της, για εκποίηση μέσω πλειστηριασμού...

Σε πλήρη αντίθεση με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της διοίκησης της Δωδώνης περί υποστήριξης του κτηνοτροφικού κάδου της περιοχής, έρχεται η ακατανόητη απόφασης της, για εκποίηση μέσω πλειστηριασμού των μετοχών της ΕΑΣ Θεσπρωτίας, για χρέη 126.000 ευρώ.

Το σχετικό κατασχετήριο κάνει το γύρο του Ηπειρώτικου διαδικτύου τις τελευταίες ώρες μετα απο την αποκάλυψη του Ράδιο Ηγουμενιτσα και προκαλεί προβληματισμό, αφού αν υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση σε μέτοχο της εταιρίας, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι έπρεπε να κάνουν οι χιλιάδες παραγωγοί που έκαναν τάματα για να πάρουν τα χρωστούμενα από την Δωδώνη.

Εδω βέβαια μιλάμε για πραγματικό ξεπούλημα, αφού η αξία των μετοχών της ΕΑΣ Θεσπρωτίας (το 1,6% που κατέχει η ΕΑΣ) φτάνει τις 410.000 ευρώ ενώ βγαίνει στο σφυρί για 126.000 ευρώ, δηλαδή για 284.000 λιγότερα.

Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας και ειναι μια ξεκάθαρη εχθρική κίνηση απέναντι στον παραγωγικό κλάδο της περιοχής αφού σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το χρέος της ΕΑΣ δεν ξεπερνά το 1% σε σχέση με το χρέος του “Δούρειου Ίππου” για την εκκαθάριση της Αγροτικής Τράπεζας, Simos Foods , όποτε είναι ξεκάθαρο πως στόχος της Δωδώνης, είναι οι μετοχές και όχι το χρέος.

Το θέμα ξεπερνά τα στενά όρια της Ηπείρου και θεωρείται επιτακτική η επέμβαση της Κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της περί ανοίγματος του φακέλου Δωδώνη, δινοντας ενα οριστικό τέλος στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια…

In this article

Join the Conversation