ΚΚΕ Παραμυθιάς: Οι νατοϊκοί χοροί του “Αριστερού” υπουργού Εξωτερικών

Για τους νατοϊκούς χορούς του “Αριστερού” υπουργού Εξωτερικών και για τις νέες επικίνδυνες δηλώσεις του “αντιμνημονιακού” υπουργού άμυνας. Δεν χρειάστηκε πολλές συνόδους του ΝΑΤΟ για να μπει στο...

Για τους νατοϊκούς χορούς του “Αριστερού” υπουργού Εξωτερικών και για τις νέες επικίνδυνες δηλώσεις του “αντιμνημονιακού” υπουργού άμυνας.

Δεν χρειάστηκε πολλές συνόδους του ΝΑΤΟ για να μπει στο κλίμα η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Από την Αττάλεια της Τουρκίας ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς πιασμένος χέρι -χέρι με τα υπόλοιπα γεράκια του ΝΑΤΟ τραγούδησε το “we are the world” (εμείς είμαστε ο κόσμος). «Για ένα καλύτερο κόσμο, για τα παιδιά….», όπως λένε οι στίχοι του τραγουδιού!!!

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα ρεπορτάζ, ο Κοτζιάς έσυρε και το χορό!!! Έναν χορό που με αυτούς που τον χόρεψε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως… βρόμικος. Η προσαρμογή της κυβέρνησης της χώρας μας σε μπροστάρη της ΝΑΤΟικης προπαγάνδας δεν πρέπει να εκπλήσσει. Άλλωστε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, και η κυβέρνησή του έχουν δουλέψει πολύ σε αυτούς τους λίγους μήνες διαβεβαιώνοντας εξ αρχής ότι θα εργαστεί για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Αυτό φανερώνουν η Σούδα, το Άκτιο κι οι άλλες Αμερικανο-Νατοικές βάσεις που… όχι μόνο δεν πάνε πουθενά αλλά συνεχίζουν απρόσκοπτα να αποτελούν ορμητήρια για να σκορπούν τον θάνατο στους λαούς (και γεμίζουν τον κόσμο εκατομμύρια πρόσφυγες), όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Αυτό φανερώνει η συμμετοχή της Ελλάδας σε σύμπραξη με ΗΠΑ και Ισραήλ σε εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις.

Όπως με την ΕΕ έτσι και με το ΝΑΤΟ η κυβέρνηση υλοποιεί τη ίδια στρατηγική υιοθετώντας τα προσχήματα περί «καταπολέμησης των τζιχαντιστών» και «υπεράσπισης των χριστιανικών πληθυσμών» που εμπλέκουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Αυτό μαρτυρά και η καταβολή των 500 εκατ. δολαρίων για την επισκευή των (παμπάλαιων) αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας για ΝΑΤΟικες ανάγκες την ώρα που έχει δεσμεύσει τα αποθεματικά δήμων, πανεπιστήμιων, ταμείων στραγγαλίζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις… να σου και ο «αντιμνημονιακός» υπουργός Άμυνα Καμμένος να προτείνει τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο και την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα προστατεύεται η χώρα απ’ τις τουρκικές προκλήσεις (χα, χα χα, χα). Το επιχείρημα αυτό βέβαια δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά, όταν είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια δίνει κάλυψη στην τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ο λαός και ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες και έχουν παλέψει εδώ και χρόνια ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης και να μην επιτρέψουν τέτοιους σχεδιασμούς και άλλους «βρώμικους» χορούς.

In this article

Join the Conversation