Στις 6 Ιουνίου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμανδρίτου Γερβασίου Κανάτα

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος Ο μακριστός αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Κανάτας, για δεκαετίες πρωτοσυγκελεύων στη Μητρόπολη Παραμυθίας, ήταν καλόψυχος, γι’ αυτό η θύμησή του είναι έντονη στη Θεσπρωτία. Το...

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος


Ο μακριστός αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Κανάτας, για δεκαετίες πρωτοσυγκελεύων στη Μητρόπολη Παραμυθίας, ήταν καλόψυχος, γι’ αυτό η θύμησή του είναι έντονη στη Θεσπρωτία.

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό του θα ψαλλεί στις 6 Ιουνίου στη μονή Παγανιών.

Σ’ έναν κόσμο, που βυθίζεται μέσα σρο σκοτάδι, μορφές, όπως ο π. Γερβάσιος, γίνονται, και μετά το θάνατό τους, φως και οδηγός στη ζωή μας, μας διδάκουν, μας παρηγορούν, μας εμπνέουν. Και αυτό, γιατί ήταν πνευματικός άνθρωπος. Δεν ζούσε παραδομένος στις εφήμερες, γήινες απολαύσεις και επιθυμίες των αισθήσεων, αλλά ζούσε και πορευόταν με προσοχή και προσευχή, πίστη και εγκαρτέρηση.

Με ενεργοποιημένα τα εσωτερικά του αισθητήρια, ώστε να συλλαμβάνει τις θεϊκές συχνότητες, τα ίχνη του Θεού.”Θεωρούσε” τις πορείες του Θεού. Τις έβλεπε, τις εξέταζε, τις κατανοούσε, τις θαύμαζε. Έτσι στέκονταν ψηλά, έξω και πάνω από την καθημερινότητα, πέρα από τη μυωπική και κοντόφθαλμη θεώρηση των γεγονότων.

In this article

Join the Conversation