Γερασμένος… ο Δήμος Σουλίου. Αποκαλυπτικά στοιχεία

Πολλά κι ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πληθυσμό, την οικονομική δραστηριότητα, τα κτίρια και το είδος τους για τον Δήμο Σουλίου, δίνει η Ελληνική Στατιστική μετά την ολοκλήρωση της...

Πολλά κι ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πληθυσμό, την οικονομική δραστηριότητα, τα κτίρια και το είδος τους για τον Δήμο Σουλίου, δίνει η Ελληνική Στατιστική μετά την ολοκλήρωση της σχετικής επεξεργασίας που έκανε και μετά την ανάλυση τους απο το epiruspost.gr.

Ο Δήμος κατά κανόνα είναι ένας γερασμένος Δήμος με την εικόνα να είναι ελαφρώς καλύτερη στη Παραμυθιά. Γερασμένα είναι και τα κτίρια της περιοχής, ενώ είναι εντυπωσιακή η καθίζηση που έχει υποστεί η οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, στοιχείο αλληλένδετο με την οικονομική κρίση.

Στο Δήμο Σουλίου λοιπόν, οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται στους 10.063. Πιο ισχυρή είναι η ηλικιακή ομάδα άνω των εβδομήντα καθώς ανέρχεται στις 2.374.

Οι συνταξιούχοι στο Δήμο Σουλίου είναι 3.522, οι απασχολούμενοι 2.979, τα παιδιά και οι σπουδαστές 1.262.

Τα κτίρια που έχουν απογραφεί στο Δήμο ανέρχονται στις 6.787. Απ΄αυτά τα 1.477 είναι κατασκευασμένα προ του 1960, τα 3.957 από το 1961 μέχρι και το 1985 και από το 2001 και μετά κατασκευάστηκαν 547.

Στο Δήμο Σουλίου θα βρούμε 51 σχολικά κτίρια, 235 καταστήματα και γραφεία, 47 εργαστήρια, 190 εκκλησίες και μοναστήρια εγκαταλειμμένα και μη, 13 ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια

Μετά από την Παραμυθιά που κατέχει φυσικά την μερίδα του λέοντος στα κτήρια, ακολουθεί το Ζερβοχώρι και τρίτο το Γαρδίκι. Αναλυτικά στοιχεία για τα κτήρια του Δήμου, σε άρθρο που θα ακολουθήσει.

In this article

Join the Conversation