Τα ειπαν Κάτσης και Αντωνοπούλου για ανεργία, στήριξη κοινωνικής οικονομίας και αγροτικών συνεταιρισμών

Με τους νέους Βουλευτές του Σύριζα Μπάρκα Κώστα, Γκαρά Ανατασία, Κάτση Μάριο και Αλέξανδρο Μεικόπουλο συναντήθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου. Κύρια...

Περαιτέρω ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί ήδη στα προγράμματα αυτά και ειδικότερα όπως τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός α) αυξήθηκαν οι απολαβές των εργαζομένων στο ύψος του κατώτατου μισθού, β)αναγνωρίστηκε η πλήρης ασφάλιση(υγειονομική και συνταξιοδοτικη) γ)ακυρώθηκε προκειμένου να επανασχεδιαστεί δικαιότερα το σκανδαλώδες πρόγραμμα των 29-64 καθώς δίνονταν 5.400€ στα ΚΕΚ και μόλις 1.600€ στους εργαζόμενους για εργασία πέντε μηνών.

Όπως τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, στόχος του Υπουργείου είναι να αλλάξουν ριζικά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και να γίνουν συμβάσεις εργασίας 8μηνης ή 12μηνης διάρκειας, να κατοχυρώνουν οι εργαζόμενοι εργασιακά διακαιώματα και να συμμετάσχουν ενεργά στην επιμόρφωση (εφόσον είναι αναγκαία) ο ΟΑΕΔ-η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα επιμελητήρια. Τέλος και οι τέσσερις βουλευτές στήριξαν τις πρώτες προσπάθειες της Υπουργού αλλά όπως τόνισαν η κατεύθυνση της νέας Κυβέρνησης πρέπει να είναι η διασφάλιση σταθερών θέσεων απασχόλησης και η αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων υπέρ της νέας γενιάς .

Ειδικότερα συμφώνησαν ότι πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο ηλικιακός διαχωρισμός στις απολαβές των νέων κάτω των 25 ετών, να στηριχτούν οι νέες συνεταιριστικές δομές κοινωνικής οικονομίας και να δουλέψουν όλοι μαζί ένα άμεσο σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να επιστρέψει στον τόπο η νεότητα και η δημιουργία με πρώτο και άμεσο στόχο την ανάκτηση της εργασίας.


In this article

Join the Conversation