KKE Παραμυθιάς: Τα κοροΐδα και οι μάγκες των αδήλωτων εισοδημάτων

Προκλητικές διατάξεις, με τις οποίες νομιμοποιούνται αδήλωτα εισοδήματα, είτε αυτά αποκτήθηκαν «νόμιμα» είτε από άγνωστης προέλευσης «πηγή», προωθεί η συγκυβέρνηση, με το νομοσχέδιο «Πρόγραμμα Εθελοντικής Αποκάλυψης Κεφαλαίων, Επενδύσεων...

Προκλητικές διατάξεις, με τις οποίες νομιμοποιούνται αδήλωτα εισοδήματα, είτε αυτά αποκτήθηκαν «νόμιμα» είτε από άγνωστης προέλευσης «πηγή», προωθεί η συγκυβέρνηση, με το νομοσχέδιο «Πρόγραμμα Εθελοντικής Αποκάλυψης Κεφαλαίων, Επενδύσεων & Φορολογικής Συμμόρφωσης». Πρόκειται για διατάξεις χορήγησης φορολογικής αμνηστίας, ακόμη και για ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο.

Έτσι θα μπορούν να νομιμοποιηθούν αδήλωτα κεφάλαια, είτε σε τράπεζες του εξωτερικού, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα. Μάλιστα, θα ισχύουν ακόμη και για υποθέσεις για τις οποίες ήδη διενεργούνται έλεγχοι από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό (ΣΔΟΕ κ.ά.).

Το νομοσχέδιο προβλέπει:
•    «Για τα κεφάλαια ή/και τις επενδύσεις αυτές δεν ερευνάται, προκειμένου για την εφαρμογή των ισχυουσών φορολογικών διατάξεων, ο τρόπος απόκτησής τους».
•    «Δεν επιτρέπεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου από μόνο το γεγονός ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα υπέβαλε δήλωση».
•    «Η δήλωση συνεπάγεται την εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης του δηλούντος». Δηλ, διαγραφή πρόστιμων, τόκων, προσαυξήσεων.
•    «Υπάγονται και υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου και ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ή έχει εκδοθεί πράξη προσδιορισμού φόρου, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί». Βλέπε λίστες Λαγκάρντ κ.α.

Για τη νομιμοποίηση κεφαλαίων που βρίσκονται σε ξένες τράπεζες, προβλέπεται η καταβολή συμβολικού φόρου μόλις 15% και μάλιστα χωρίς πρόστιμο ή προσαύξηση. Την ίδια ώρα, ο συντελεστής για μισθωτούς-συνταξιούχους ξεκινάει από 22%, οι επαγγελματίες θα κληθούν πάλι να πληρώσουν τη ληστεία του 26+55% προκαταβολή και οι αγρότες 13+27,5% προκαταβολή. Και όλα αυτά χωρίς να σκεφτούμε το νέο αυξημένο ΦΠΑ που έρχεται…

Όσοι ενταχθούν στην ρύθμιση θα μπορούν στη συνέχεια να δικαιολογήσουν οποιαδήποτε απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στην Ελλάδα (πόθεν έσχες), και για να καλύψουν τεκμήρια διαβίωσης. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων υπαγωγής λήγει στις 31/7/2015.Ας τρέξουν λοιπόν όλοι αυτοί που έκρυβαν δισεκατομμύρια στην Ελβετία και αλλού να ενταχθούν στη ρύθμιση. Άλλωστε το λογαριασμό θα τον πληρώσουμε πάλι τα γνωστά «κορόιδα»…και θα τον πληρώνουμε όσο δε συνειδητοποιούμε την τεράστια δύναμη που έχουμε να πετάξουμε στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας αυτό το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός και γεννά πλούτο για τους λίγους και ανέχεια, ανασφάλεια, ανεργία και φτώχεια για τους πολλούς.

In this article

Join the Conversation