Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τον καταρροϊκό πυρετό

Ένα θέμα που αγγίζει άμεσα και την περιοχή μας συζητήθηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη. Ο βουλευτής...

Ένα θέμα που αγγίζει άμεσα και την περιοχή μας συζητήθηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη. Ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με την ανάγκη για άμεσα μέτρα και δωρεάν εμβόλιο για τον καταρροϊκό πυρετό, προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τα μέσα Μαΐου.

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ:
– επισήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων από τον καταρροϊκό πυρετό ως αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος από την προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση, αλλά και τις περισσότερες περιφέρειες και δήμους.
– τόνισε ότι χιλιάδες αιγοπρόβατα αποδεκατίστηκαν σε όλη τη χώρα: Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Θράκη, Πελοπόννησο ακόμη και τη Μυτιλήνη κατήγγειλε την έλλειψη ψεκασμών και την υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.
– ζήτησε δωρεάν χορήγηση του εμβολίου και κάλυψη των απωλειών σε ζωικό κεφάλαιο.
– τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των επιλέξιμων εκτάσεων για βοσκή, τονίζοντας ότι και η σημερινή κυβέρνηση διαιωνίζει το πρόβλημα σε βάρος των φτωχών κτηνοτρόφων και υποστήριξε ότι οι προτεινόμενες λύσεις διαχειριστικού χαρακτήρα υπηρετούν τη βασική στόχευση της ΕΕ για τη συγκεντροποίηση της παραγωγής σε λίγα χέρια και την απελευθέρωση εκτάσεων, την αλλαγή χρήσης γης ώστε να δοθεί στο κεφάλαιο φτηνή γη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Αποστόλου, αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλώθηκε σε ευχολόγια να μην παρουσιαστεί άλλο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού.

Απέφυγε να δεσμευτεί για τις εξισωτικές αποζημιώσεις όσον αφορά τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις, δηλώνοντας ότι τα χρήματα έρχονται από την ΕΕ και είναι απαραίτητη η έγκριση των αρμόδιων οργάνων. Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι οι αγρότες οφείλουν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα καθώς εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ και κατήγγειλε ότι παρά τους φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (πλην ΚΚΕ) και οι δύο υπηρετούν πιστά την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά.

ΚΚΕ Παραμυθιάς

In this article

Join the Conversation