Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την παρουσία του Πάνου Καμμένου στις γιορτές Σουλίου

Στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης στο Σούλι που έγιναν με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, δυναμικό παρών έδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την παρουσία της Βουλευτή...

Στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης στο Σούλι που έγιναν με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, δυναμικό παρών έδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την παρουσία της Βουλευτή Β’ Θεσ/νίκης κ.Ξουλίδου,το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πολιτευτή Κέρκυρας κ.Ζήκο Γιάννη, πολιτευτές,στελέχη και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θεσπρωτίας, Άρτας, Ιωαννίνων,Πρέβεζας και Κέρκυρας.

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.Ζήκος Γιάννης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στη Θεσπρωτία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το Σούλι. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων είχε πολύωρη συνάντηση με πολιτευτές και μέλη των συντονιστικών Επιτροπών της περιφέρειας Ηπείρου. Το Σάββατο παραβρέθηκε στην εκδήλωση “ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ” που διοργάνωσε ο δήμος Παραμυθιάς. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.Ξουλίδου Σταυρούλα,η πολιτευτής Θεσπρωτίας κ.Μπάλα-Μπότσαρη Ειρήνη,μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων και Κέρκυρας και ο πρόεδρος των Απανταχού Σουλιωτών κ.Μπότσαρης Δημήτρης ο οποίος για σειρά ετών συνεπικουρεί στη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για το Σούλι.

Τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με θεσμικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Σούλι. Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων Σουλιωτών και κατάθεση στεφάνου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι ότι αυτός εδώ ο λαός, ο οποίος στη διάρκεια της ιστορίας του δέχτηκε πολλές φορές επιθέσεις, δεν μπορεί να μείνει σκλαβωμένος. Η εθνική κυριαρχία αυτής της χώρας δεν παραδίδεται. Τα χώματα εδώ είναι ποτισμένα με αίμα και με αγώνες ανθρώπων που δεν παρέδωσαν τα κλειδιά της πατρίδας. Και όταν ήρθε η ώρα, την ύστατη στιγμή, απέδειξαν ότι προτιμούν το θάνατο από τη σκλαβιά. Αυτό ισχύει και σήμερα, όταν πλέον με οικονομικούς τρόπους και όχι με όπλα προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν να παραδώσουμε την Ελλάδα, την εθνική μας κυριαρχία. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που θέλει τη συνεργασία με όλους, αλλά η Ελλάδα δεν παραδίδει την εθνική της κυριαρχία και κυρίως δεν παραδίδει την αξιοπρέπειά της. Αν έχουν στόχο να παραδώσουμε την αξιοπρέπειά μας με ανταλλάγματα έχουν χτυπήσει πόρτα σε λάθος λαό και σε λάθος χώρα. Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα ξαναπεί όταν χρειαστεί το μεγάλο «όχι».Η Κυβέρνηση έχει φτάσει πλέον στα όρια της λαϊκής εντολής με τη λύση που έχει προτείνει προς τους δανειστές. Αυτή είναι και η τελευταία μας λέξη. Αν θα το κάνουν Κούγκι, θα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Εμείς, πάντως, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό και καλώ το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών, να είμαστε μαζί σε αυτή την τεράστιας εθνικής σημασίας στιγμή. Σας ευχαριστώ πολύ»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Καμμένος,μετά το πέρας των εκδηλώσεων αναχώρησε για περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικα φυλάκια της Ηπείρου και της Δ.Μακεδονίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
In this article

Join the Conversation