Το ΠΑΜΕ Παραμυθιάς για το πανθεσπρωτικό συλλαλητήριο

Το ΠΑΜΕ εδώ και περισσότερο από 2 μήνες κάλεσε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Φοιτητικούς Συλλόγους και άλλους κοινωνικούς φορείς σε οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων κόντρα στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο...

Το ΠΑΜΕ εδώ και περισσότερο από 2 μήνες κάλεσε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Φοιτητικούς Συλλόγους και άλλους κοινωνικούς φορείς σε οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων κόντρα στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο – συμφωνία αλλά και σε πάλη για την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών των εργαζόμενων (που είχαν στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων).

Εκατοντάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ (πάνω από 600 σε όλη την χώρα). Στο νομό μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτία, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Έτσι την Πέμπτη 11 Ιούνη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα δυναμικό συλλαλητήριο (όπως και σε άλλες 60 πόλεις της χώρας μας), με τη συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, ανέργων αλλά και μικρομεσαίων αυταπασχολούμενων από όλη τη Θεσπρωτία. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία από την περιοχή της Παραμυθιάς.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με ομιλίες στον πεζόδομο της Ηγουμενίτσας από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και από εκπρόσωπο του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου ήταν:
– Καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τη θεσμοτρόικα (ούτε αυτή την νέας συγκυβέρνησης ούτε αυτή των δανειστών).
– Κατάργηση των 400 εφαρμοστηκών μνημονιακών νόμων που έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση και η νέα συγκυβέρνηση διατηρεί στο ακέραιο.
– Μέτρα άμεσης και πραγματικής ανακούφισης των ανέργων σε όλη τη χώρα αλλά και των χιλιάδων ανέργων στο νομό μας.

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε να απαντήσει άμεσα με νέες κινητοποίησης στη νέα αντιλαϊκή – αντεργατική συμφωνία που “παλεύει” να υπογράψει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ώστε να μας προσφέρει μία από τα ίδια… ζωή με δόσεις… κακοπληρωμένη εργασία… ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια… Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη νέα κοροϊδία, οργάνωση και αντεπίθεση για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό και τα δικά του συμφέροντα!!!

ΠΑΜΕ Παραμυθιάς

 

In this article

Join the Conversation