Τα είπαν οι Δήμαρχοι με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

Το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τη Δήμαρχο Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπότση...

Για την επίτευξη του εγχειρήματος αυτού ζήτησε την συνεργασία των Δημάρχων οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν το σχέδιο αυτό γιατί κατευθύνεται στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αφού καλωσόρισε τον κ. Αναγνωστάκη, έθεσε το θέμα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών του Δήμου, τα οποία σήμερα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών και θα πρέπει να ενισχυθούν. Δήλωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή με στόχο τις αλλαγές στην Ελληνικής Αστυνομία και ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας για την πολύ καλή δουλειά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας καθώς και για την πολύ καλή συνεργασία του με τον Δήμο.

Η Δήμαρχος Σουλίου δραττόμενη της ευκαιρίας έθιξε το θέμα του κλεισίματος δύο Αστυνομικών Σταθμών του Δήμου Σουλίου και ζήτησε την δημιουργία Κινητών Αστυνομικών Τμημάτων και στην Θεσπρωτία.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών από την πλευρά του δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει την επίτευξη του στόχου τας αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας θέτοντας όμως τον προβληματισμό του αναφορικά με την φύλαξη των ακριτικών περιοχών δεδομένου ότι ο Δήμος Φιλιατών διαθέτει αρκετά χιλιόμετρα συνοριογραμμής με αρκετά χωριά κατά μήκος αυτής.

Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της επιστροφής των Συνοριοφυλάκων από τον Έβρο καθώς η απουσία τους λειτουργεί εις βάρος της ασφάλειας της Θεσπρωτίας.

In this article

Join the Conversation