KKE Παραμυθιάς: Εκατοντάδες νέοι του Δήμου μας στα ναρκωτικά για συγκεκριμένους λόγους

Η εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης έχει οξύνει την τοξικομανία ως κοινωνικό φαινόμενο. Νέα, φθηνά και με άμεση επίδραση στο χρήστη ναρκωτικά κυκλοφορούν στις πιάτσες, ενώ πάνω από 7...

Η ανοχή στην κάνναβη έχει σαν αποτέλεσμα σήμερα ο ένας στους τρεις που βρίσκεται σε θεραπευτικό πρόγραμμα να είναι για απεξάρτηση από κάνναβη, να διαμορφώνονται νέα πρότυπα χρήσης, όπως ο “χρήστης του Σαββατοκύριακου”, που ο νέος άνθρωπος συνδυάζει τη χρήση ουσιών με τη διασκέδαση. Στην αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στη χώρα μας λύση δεν είναι η στρατηγική της ΕΕ και οι συνεχιζόμενες ίδιες κυβερνητικές πολιτικές που στοχεύουν στη “μείωση της βλάβης” με τη γενίκευση των προγραμμάτων με υποκατάστατα ηρωίνης.

Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να αλλάξει τη ζωή του και το κράτος έχει την υποχρέωση δημόσια και δωρεάν να στηρίξει τον ίδιο και την οικογένειά του σε όλη τη διαδικασία της θεραπείας του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να στηριχτούν θεσμικά, οικονομικά και με προσλήψεις οι δομές “στεγνών προγραμμάτων” (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, ΑΡΓΩ – ΨΝΘ) και φυσικά τα Κέντρα Πρόληψης.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί και παλεύει για να δυναμώνει το αντιναρκωτικό κίνημα. Αγωνίζεται για μια αντιναρκωτική πολιτική ενταγμένη σε έναν Πανελλαδικό Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης, ενταγμένο στο υπουργείο Υγείας, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ. Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι μέτωπο πρώτης γραμμής και συνδέεται με την πάλη για ριζική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας».

In this article

Join the Conversation