Κινητοποίηση του ΚΚΕ Παραμυθιάς για το Δημοψήφισμα: Να καταψηφιστεί και η πρόταση της Κυβέρνησης.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Παραμυθιάς προχώρησαν το Σάββατο το πρωί σε συγκέντρωση, κινητοποίηση και ενημέρωση του λαού της Παραμυθιάς έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, σχετικά...

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Παραμυθιάς προχώρησαν το Σάββατο το πρωί σε συγκέντρωση, κινητοποίηση και ενημέρωση του λαού της Παραμυθιάς έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Στην κινητοποίηση, έγινε ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και μοιράστηκε υλικό σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα τόσο στο χώρο έξω από το δημαρχείο όσο και στην αγορά της πόλης.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, στο επικείμενο δημοψήφισμα, να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ–ΔΝΤ-ΕΚΤ (μνημόνιο made in EU-IMF) όσο και την πρόταση της κυβέρνησης (μνημόνιο made in Greece), γιατί και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα μέτρα, που θα προστεθούν στα ψηφισμένα μνημόνια.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η κυβέρνηση εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της και να μην σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν επικαλείται το σεβασμό της λαϊκής θέλησης για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Η θέληση του λαού όλα αυτά τα χρόνια ήταν να απαλλαγεί από τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τα αντιλαϊκά μέτρα. Φυσικά, και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης εξαπατούν το λαό, με την κινδυνολογία στο επίσης δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», δίλημμα τμημάτων του κεφαλαίου και όχι του λαού.

Είναι αισχρό ψέμα που δεν ταιριάζει στην «αριστερά» ότι οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα εκφράζουν τη λαϊκή κυριαρχία. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοψηφίσματα που έγιναν σε Γαλλία, Ολλανδία, Δανία που ήταν πάνω από το 50% εναντίον της ΕΕ και μετά από τρομοκράτηση του λαού, επαναλήφθησαν και τα αποτελέσματα άλλαξαν. Και για να μην ξεχνιόμαστε… όταν το ΚΚΕ έκανε αγώνα για την διενέργεια δημοψηφίσματος για τις συνθήκες Μάαστριχτ, Άμστερνταμ, Σέγκεν, όλοι οι άλλοι (μαζί και ο Συνασπισμός) μιλούσαν για τα «χρυσά κουτάλια» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης!

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί ότι τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού είναι τα παρακάτω (κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής):

ΟΧΙ στις προτάσεις για συμφωνία των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ αλλά και της ελληνικής Κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ – Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων».

Η Οργάνωση Παραμυθιάς του ΚΚΕ θα συνεχίσει πολύμορφα την ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού, αξιοποιώντας και το δημοψήφισμα, ώστε να αναδείξει το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, της νεολαίας που είναι ο οριστική αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το καπιταλιστικό σύστημα.

 

In this article

Join the Conversation