Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη

Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, τα τελευταία χρόνια άκουγα συνεχώς σε κάθε εκλογική μάχη, το πόσο σημαντική θα ήταν η απόφαση που θα καλούμασταν να πάρουμε. Θεωρώ πλέον,...

Τα μνημόνια είναι λύση; Σε καμία περίπτωση! Τα μνημόνια δεν είναι λύση, είναι μια συνταγή που απέτυχε επειδή τα συστατικά του περιλάμβαναν μόνο λιτότητα, αλλά και επειδή εφαρμόστηκε από το παλιό πολιτικό σύστημα που έχει τεράστια ευθύνη για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Αυτό τι σημαίνει όμως φίλοι μου ότι πρέπει να αυτοκτονήσουμε απειλώντας ότι με τα συντρίμμια μας θα βλάψουμε τους άλλους; Χρησιμοποίησα λίγο πριν την λέξη ‘θολό’ για να περιγράψω το δημοψήφισμα.

Θολό γιατί ενώ επιφανειακά η κυβέρνηση επιμένει ότι αφορά τους όρους της δανειακής σύμβασης, όλη η υφήλιος αναφέρει ότι η διακύβευση του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ και την Ευρώπη. Ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στέλεχος του Σύριζα, ομολογεί τον πραγματικό λόγο που η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος και δεν είναι άλλος από την πολιτική του επιβίωση. Επίσης στελέχη των ΑΝΕΛ όσο και του Σύριζα ήδη έχουν ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν πρέπει να αποφασίσει εάν θα λειτουργήσει για το καλό της χώρας η των συνιστωσών του. Γι αυτό λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ, ΝΑΙ για μια πραγματική διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους, αποκλείοντας έτσι την καταστροφή και την διεθνή απομόνωση. Τέλος κλείνοντας, θέλω να πω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους μας και εύχομαι πραγματικά το μήνυμα του να είναι ξεκάθαρο.

Εμπειρογνώμονας στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Μιττάκος Ιωάννης
Ιχθυολόγος Τ.Ε M.Sc του Ποταμιού
In this article

Join the Conversation