ΚΚΕ Παραμυθιάς: Τα 520 άκυρα-λευκά του δημοψηφίσματος είναι η απάντηση στην τεχνητή πόλωση του δικομματισμού

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα και ιδιαίτερα όσους έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια...

Ανάλογα απευθυνόμαστε και σε όσους επέλεξαν το ΝΑΙ, κάτω από την πίεση της μεγαλοεργοδοσίας, το φόβο των κλειστών τραπεζών, για το μισθό, τη σύνταξη, τις μικρές αποταμιεύσεις τους. Τους καλούμε να σκεφτούν ξανά τις επιλογές αυτές, να αντιπαλέψουν τα διλήμματα από δω και πέρα, να μην αναδιπλωθούν συντηρητικά, δίνοντας αέρα στα πανιά προηγούμενων κυβερνητικών κομμάτων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλει στο λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας. Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, με βάση την πρότασή του πριν τρεις μέρες προς τους “τρεις θεσμούς”, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο χειρότερο μνημόνιο. Η εναλλακτική που μπορεί ως μια άλλη πιθανότητα να προκύψει και για την οποία έχει μιλήσει η τρόικα (πορεία εξόδου από το ευρώ), είναι και αυτή εκδοχή, που επίσης θα πλήξει μόνο την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και όχι το κεφάλαιο!!!

Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ο λαός μας να υιοθετήσει αποφασιστικά την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων με κοινωνικοποίηση μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μη αναγνώριση του χρέους – μονομερή διαγραφή του, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας, για το λαό και με το λαό μας πραγματικά στην εξουσία. Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού μας και την επόμενη περίοδο.

In this article

Join the Conversation