H αποφαση για την μεταφορά του 1ου κοιμητηρίου Παραμυθιάς

* Σημείωση: H φωτογραφία αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ της paramythia-online.gr και όχι μακέτα μελέτης. Απο τα πρακτικά της συνεδριασης του Δημοτικού Συμβουλίου: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. έδωσε τον λόγο στον...

β.”ΛΥΚΙΑ – ΣΥΚΙΑ” Τοποθεσία η οποία βρίσκεται ΒΔ της πόλης σε απόσταση 2.450 m από το σχολείο Βούλγαρη και πρόκειται για έκταση 12.000 m2 ( No 2 350 και 351).Η έκταση καλύπτει τις ανάγκες για την ίδρυση νέου Κοιμητηρίου. Η πρόσβαση θεωρείται ομαλή σε μεγάλο βαθμό , καθόσον από το συνολικό μήκος ( 2.450 m) τα 300 m χρειάζονται ασφαλτόστρωση. – Το ανάγλυφο του γηπέδου δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες κλίσεις. -Είναι εκτός ΓΠΣ και εκτός ρυμοτομικού σχεδίου. -Θα απαιτηθεί μικρότερο κόστος κατασκευής σε σχέση με με την επιλογή θέσης ”ΧΩΜΑΤΑ”. -Δεν υπάρχει περιορισμός από τα όρια ρυμοτομικού σχεδίου. Υπάρχει γεωλογική – υδρογεωλογική μελέτη (2004) περί καταλληλότητας των χώρων , η οποία χρήζει επικαιροποίησης, καθώς και θετικές γνωματεύσεις από : α. την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων(2003). β. την Διεύθυνση Υγείας & Πρόνοιας Θεσπρωτίας σχετικά με τις αποστάσεις.

γ. ΘΕΣΗ: ΚΑΜΠΟΣ Έκταση 10000m. Βρίσκεται εντός ζώνης υψηλής παραγωγικότητας και δεν ενδείκνυται κατασκευή Κοιμητηρίου στην εν λόγω θέση, καθόσον θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή (υπάρχει κίνδυνος από τα στραγγίσματα). Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεάσει όλα τα αγροτεμάχια πέριξ αυτού. Δεν υφίσταται καμία μελέτη. Απέχει 1.700 m από το Σχολείο και το μεγαλύτερο τμήμα αυτού χρειάζεται διάνοιξη – ασφαλτόστρωση .

Μετά τα παραπάνω, και μετά από συγκριτική αξιολόγηση, προτείνεται η περιοχή ”ΛΥΚΙΑ-ΣΥΚΙΑ” για την ίδρυση του Νέου Κοιμητηρίου Παραμυθιάς.

Για την μεταφορά και την ίδρυση του Νέου Κοιμητηρίου, συναινεί και η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας καθώς και η Δ.Κ Παραμυθιάς. Σας ενημερώνω επίσης και θέτω υπόψη σας την αριθμ. 13/2015 εισήγηση – απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η θέση ”ΛΥΚΙΑ-ΣΥΚΙΑ” , ως καταλληλότερη για την ίδρυση του Νέου Κοιμητηρίου Παραμυθιάς.

Παρακαλώ όπως αποφασίσουμε σχετικά και να εξουσιοδοτήσουμε την Δήμαρχο Σουλίου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του αντιδημάρχου, κ. Γώγου Ιωάννη, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έκρινε ως καταλληλότερη θέση τη θέση ”ΛΥΚΙΑ-ΣΥΚΙΑ” για την ίδρυση του Νέου Κοιμητηρίου Παραμυθιάς, και αφού έλαβε υπόψη τoυ, την αριθμ. 47/2015 απόφαση αυτού, την αριθμ. 13/2015 απόφαση της Ε.Π.Ζ , την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, την θετική τοποθέτηση του παρευρισκόμενου Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, κου. Καλόγηρου Γεώργιου, καθώς και τις διατάξεις των άρθρων 65,67 και 80 του N.3852/2010

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1.-Εγκρίνει την ίδρυση- κατασκευή νέου κοιμητηρίου, στην πόλη της Παραμυθιάς,στη θέση « Λυκιά-Συκιά», με παράλληλη μεταφορά του υπάρχοντος κοιμητηρίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραμυθιάς και την Ανάπλαση του χώρου γύρω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραμυθιάς.

2.- Εξουσιοδοτεί την Δήμαρχο Σουλίου, κα. Μπραΐμη-Μπότση Σταυρούλα και τις υπηρεσίες του Δήμου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες , προκειμένου να υλοποιηθεί η παρούσα απόφαση.

In this article

Join the Conversation