Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το 3ο μνημόνιο

Για την Ελλάδα, τις τελευταίες κρίσιμες μέρες, οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και αβέβαιες, οι συσχετισμοί δυνάμεων δυσμενέστατοι και οι συνθήκες φοβερά αντίξοες. Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του...

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλήσει δεσμευτικά με παρρησία και ειλικρίνεια. Να καθορίσει άμεσα και σαφέστατα τι σχεδιάζει να κάνει με την Κυβέρνησή του, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και με το Κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ. Να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αντιφάσεων, την απραξία, την ακραία πόλωση και την κινούμενη άμμο της εκλογολογίας. Σε καμμία περίπτωση πια τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δε μπορεί να μετατρέπονται σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποδεχτεί την καθοριστικής σημασίας συμβολή των πολιτικών δυνάμεων των 251 Βουλευτών, που χωρίς την εξουσιοδότησή τους και τη διπλή εντολή τους δεν θα μπορούσε καν να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την αμέριστη υποστήριξη των Ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, που συμπαρατάχθηκαν ανοιχτά με την Ελλάδα και ακύρωσαν τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και των εθνικιστικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα και έξω από την Ελλάδα. Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στον αγώνα της οριστικής και αμετάκλητης αποτροπής του GREXIT ήταν και είναι καταλυτική, ουσιαστική και σημαντική. Ενώσαμε την φωνή μας και τη δύναμή μας με τη φωνή και τη δύναμη των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη, ακυρώνοντας τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και εθνικιστικών σχεδίων τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Οι Σοσιαλιστές της Ευρώπης και σε κάθε χώρα ξεχωριστά, αδιαμφισβήτητα και δικαιωματικά έχουν αναδειχθεί στην ύστατη ώρα και οριακή στιγμή ως πολύτιμοι Φίλοι, Συμπαραστάτες και Σύμμαχοι της Ελλάδας, στον αγώνα της να κατοχυρώσει τη θέση της μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και μέσα στη Ζώνη του Ευρώ. Είμαστε περήφανοι γιατί το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους Σοσιαλιστές Ηγέτες και τα Κόμματά τους κρατήσαμε την Ελπίδα ζωντανή για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

In this article

Join the Conversation