Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης για κοινωφελή έργα στο Πολύδροσο Παραμυθιάς

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης για κοινωφελή έργα έφτιαξαν κάτοικοι σε χωριό της Θεσπρωτίας! Όταν το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες, βοηθούν...

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος

Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης για κοινωφελή έργα έφτιαξαν κάτοικοι σε χωριό της Θεσπρωτίας! Όταν το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες, βοηθούν οι πολίτες το κράτος!

Στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας κάτοικοι,μεταξύ των οποίων και νέα παιδιά, ενεργοποιούνται για κοινωφελή έργα. Τελευταία παρέμβασή τους ο καθαρισμός και η διάσωση μιας παλαιάς πηγής. Μέσα από τις ανιδιοτελείς πράξεις τους, δεν προσδοκούν ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία και αξιώματα, παρά μόνο την χαρά της προσφοράς, καλλιεργώντας έτσι μια άλλη συμπεριφορά και ένα άλλο δημόσιο ήθος. Με τις δράσεις τους, συντελούν μια επιμορφωτική λειτουργία, η οποία συνδυάζει το πάθος του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία τουιδεολόγου και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου. Η κοινωνική προσφορά των Πολυδροσιτών είναι μια στάση ζωής, που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική συμμετοχή.

Σε εποχές λατρείας του ατομικισμού, το παράδειγμα των κατοίκων ενός μικρού χωριού, μας σπρώχνει σε πράξεις, που δίνουν διέξοδο στα προβλήματα, που γεννιούνται από την μυωπία του εγωκεντρισμού των σύγχρονων κοινωνιών, από τις αδυναμίες του κράτους, την έλλειψη υποδομών και την απουσία μέριμνας για τις αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!