Tοποθέτηση του Βασίλη Γιόγιακα, στο σ/ν για τα προαπαιτούμενα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να πω ότι η ικανότητα των πολιτικών κρίνεται και από τη δυνατότητα να μπορούν να προβλέπουν το πολιτικό μέλλον μιας χώρας. Μιας...

Γίναμε λοιπόν όλοι ρεαλιστές και αντιλαμβανόμαστε και θα ήθελα με κάθε ειλικρίνεια να απευθυνθώ και στους συναδέλφους της πλειοψηφίας, γιατί βλέποντας, μεμονωμένα βέβαια περιστατικά, Υπουργών και συναδέλφων να λογομαχούν και να ξεφεύγουν από το σεβασμό και την ποιότητα που πρέπει να διακρίνει το κοινοβούλιο μας, γιατί κακά τα ψέματα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βρισκόμαστε, θα πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους και πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χώρα μας τη δεδομένη στιγμή, δεν έχει περιθώρια να βάλουμε το εγώ μας, να βάλουμε τα κόμματα μας, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να βάλουμε την πατρίδα μας γιατί αυτή στη δύσκολη συγκυρία, και χαίρομαι που το βλέπω από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων της πλειοψηφίας, να έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, να έχει αντιληφθεί ότι είναι ο μοναδικός δρόμος πλέον η ευρωζώνη, γιατί η άλλη λύση δεν έχει δρόμο, δεν οδηγεί πουθενά. Οδήγησε μάλλον στα βράχια, αλλά ευτυχώς όμως την ύστατη στιγμή καταλάβαμε, κατάλαβε η κυβέρνηση, ότι έπρεπε να ανασύρει το πλοίο και όλοι μαζί πλέον να το οδηγήσουμε στα ήρεμα νερά. Όπως είπε και ο πρόεδρος μας, ο κύριος Μεϊμαράκης, τα δίδακτρα ήταν ακριβά.

Πρέπει όλοι μας πλέον, με σύνεση και λογική να μπορέσουμε να βάλουμε τη χώρα μας στην ηρεμία, να βάλουμε τη χώρα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και αν η ύφεση και το δύσκολο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει σκληρά μέτρα, θα επηρεάσει την κοινωνική συνοχή, όμως γρήγορα με σύνεση και λογική θα πρέπει να προωθήσουμε τα αναπτυξιακά μέτρα, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την κυβέρνηση να φέρει όσο το δυνατό πιο γρήγορα να αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ, να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε έτσι ώστε σύντομα να βγούμε από το αδιέξοδο.

In this article

Join the Conversation