Πρόεδρος απομακρυσμένου χωριού της Παραμυθιάς κανει τα ψώνια για τους συγχωριανούς του

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος Το Πολύδροσο Παραμυθιάς είναι ένα μικρό χωριό στα όρια των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τις πόλεις Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και...

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος

Το Πολύδροσο Παραμυθιάς είναι ένα μικρό χωριό στα όρια των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τις πόλεις Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και Παραμυθιά, απ’ όπου οι κάτοικοι μπορούν να πάρουν χρήματα από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, στο πλαίσιο του περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων.

Κάποιοι απ’ αυτούς είναι γέροντες και δεν έχουν αυτοκίνητα να μετακινηθούν (συγκοινωνία δεν υπάρχει), ενώ και η βενζίνη για τη μετακίνηση κοστίζει περίπου το μισό της ανάληψης. Ενώ έτσι είναι διαμορφωμένες οι συνθήκες, τη λύση την έδωσε, όπως μας πληροφόρησαν Πολυδροσίτες, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολυδρόσου Γεώργιος Μαρτίνης, που για πολλά χρόνια δείχνει σαφέστατα δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς, χωρίς ποτέ να έχει επιδιώξει κανένα απολύτως αντάλλαγμα (για παράδειγμα μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα, εφημερίδες κλπ στους κατοίκους, ενώ τα έξοδα μετακίνησης τα επιβαρύνεται ο ίδιος).

Συχγωριανοί του, τού εμπιστεύονται τις κάρτες του και αυτός κάνει χιλιόμετρα για να τους εξυπηρετήσεις. Παράλληλα γεμίζει το αυτοκίνητό του και με άτομα, προκειμένου οι ίδιοι να κάνουν τις συναλλαγές τους. Όταν μιλάει και πράττει η καρδιά των ανθρώπων, τότε, πραγματικά, όσο δύσκολη και αν είναι η πραγματικότητα, ένα φως ελπίδας θα φωτίζει την προσδοκία μιας αναγεννημένης κοινωνίας.

In this article

Join the Conversation