“Ξεχασμένο” το ολοκαύτωμα της Μίχλας.

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο μνημείο Μίχλας Παραμυθιάς, στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, προς τιμήν των πεσόντων Οσδινιωτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής. Κατατέθηκαν...

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο μνημείο Μίχλας Παραμυθιάς, στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, προς τιμήν των πεσόντων Οσδινιωτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής. Κατατέθηκαν και στεφάνια από τις τοπικές αρχές και τονίστηκε η ανάγκη να μην επαναλειφθούν ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα και να διασφαλιστούν συνθήκες ειρινικής συνύπαρξης των λαών. Επισημάνθηκε ότι οι Έλληνες στην Κατοχή έδειξαν σαφέστατα δείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας, για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Συνδιοργάνωσαν τη σεμνή εκδήλωση ο Δήμος Σουλίου, το Τοπικό Συμβούλιο Πέντε Εκκλησιών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέντε Εκκλησιών και η Αδελφότητα Πέντε Εκκλησιών.

Ωστόσο στη συνολική ιστορική θεώρηση το ολοκαύτωμα της Μίχλας είναι μάλλον “ξεχασμένο”! 15 κάτοικοι του χωριού έχασαν την ζωή τους στις 23 Αυγούστου του 1944, κατά την επίθεση των Γερμανών εναντίον ανταρτών.Τους 15 νεκρούς του χωριού που έχασαν την ζωή τους στις 23 Αυγούστου του 1944, κατά την επίθεση των Γερμανών ενάντιων ανταρτών.

In this article

Join the Conversation