Πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Παγανιών ο π. Δημήτριος Μαρτίνης

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Δεκαπενταυγούστου στη Μονή Παγανιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον αιδεσιμολογιώτατο π. Δημήτριο...

Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Δεκαπενταυγούστου στη Μονή Παγανιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον αιδεσιμολογιώτατο π. Δημήτριο Μαρτίνη, εφημέριο Πολυδρόσου, που είναι και ο νέος πρόεδρος του ηγουμενοσυμβουλίου του Μοναστηριού.

Πρόκειται για έναν κληρικό, που αγωνίζεται να αξιοποιεί και να επαυξάνει τα ιερατικά του χαρίσματα. Και όχι με έναν τρόπο τυπικό και ανελεύθερο, αλλά με μια δυναμική, που διανοίγει ένα παράθυρο προς τον ουρανό. Αποδεικνύοντας με το ήθος και την εκπλήρωση με συνέπεια του σπουδαίου χρέους του ως ιερωμένου, πως η πορεία των πιστών είναι πορεία με ελπίδα.

Και αναδεικνύοντας, μέσα από την διαδρομή του ως κληρικού, το μυστικό της χριστιανικής ζωής, που είναι η αδιάκοπη εισπνοή της χάριτος του Θεού, που ακολουθείται από μια συνεχή εκπνοή με ασταμάτητο αγώνα στον κόσμο. Όσο πιο βαθιές είναι αυτές οι εισπνοές και εκπνοές τόσο πιο ρωμαλέα είναι η πνευματική ζωή.

In this article

Join the Conversation