Με θερινό σινεμά και την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» αποχαιρετά το καλοκαίρι ο Ξηρολοφος

Με θερινό σινεμά και την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε «Σινεμά ο Παράδεισος», αποχαιρετά το καλοκαίρι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ξηρολοφιτών «Ο Κοκκυτός», το βράδυ της Δευτέρας στις...

Με θερινό σινεμά και την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε «Σινεμά ο Παράδεισος», αποχαιρετά το καλοκαίρι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ξηρολοφιτών «Ο Κοκκυτός», το βράδυ της Δευτέρας στις 21:00, στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας και με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο.

Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες των απανταχού κινηματογραφόφιλων είναι το «Σινεμά ο Παράδεισος». Αν και ο τίτλος είναι ευνόητο ότι αναφέρεται στη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας, η ταινία του Giuseppe Tornatore αποτελεί ένα έργο που διαθέτει πολλά προτερήματα.

Ο Salvatore επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε μετά από πολλά χρόνια και θυμάται σιγά σιγά τη φιλία που ανέπτυξε όταν ήταν μικρός με τον Alfredo (Philippe Noiret) , ένα μηχανικό προβολής. Έτσι, θα κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, τότε που ο κινηματογράφος ήταν μέσο για να ξεφύγει από τη μίζερη καθημερινότητα. Η ταινία κατά πρώτο λόγο αποτελεί έναν ύμνο στον κινηματογράφο. Ο μικρός Salvatore μπορεί να μην έχει αρκετά χρήματα για να φάει, όμως ξοδεύει το χαρτζηλίκι του πηγαίνοντας στον τοπικό κινηματογράφο. Εκεί θα γνωρίσει τον ηλικιωμένο μηχανικό προβολής, ο οποίος σιγά σιγά θα του μάθει να χειρίζεται τη μηχανή. Σταδιακά θα γίνουν πολύ στενοί φίλοι, μετά από μια σειρά γεγονότων όπως μια φωτιά που θα ξεσπάσει στο σινεμά, οπότε ο μικρός Salvatore με κίνδυνο της ζωής του θα σώσει τον Alfredo.


http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/banner_zikos.jpg
In this article

Join the Conversation