Γεωργίου Γιάννης: Σχηματισμός κυβέρνησης με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία

Πολίτες της Θεσπρωτίας Σε αυτήν την κρίσιμη ιστορικά στιγμή για την πατρίδα μας, το μεγάλο ζητούμενο της επόμενης μέρας των εκλογών είναι η δημιουργία ενός οδικού χάρτη που...

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα capitals controls και την καταστροφή χιλιάδων επιχειρήσεων που επέφερε, το κλείσιμο μεγάλων μονάδων όπως στις Σκουριές, την ακόμα μεγαλύτερη φορολόγηση αγροτών-ελευθερων επαγγελματιών, τον τετραπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ , την αύξηση στο 23% των βασικών ειδών, τα χιλιάδες κενά σε παιδεία- υγεία κτλ, όλα αποτελέσματα μιας 6μηνης κάκιστης διαπραγμάτευσης , ίσως η μόνη δέσμευση που τείνει να υλοποιήθει από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης της κυβέρνησης σύριζα- καμμένου είναι η δημιουργία 700 χιλ. νέων θέσεων εργασίας για τους έλληνες πολίτες: 300 χιλ. στην Αυστραλία, 200 χιλ. στη Γερμανία και άλλες 200 χιλ. στον υπόλοιπο κόσμο.

Έπειτα η νέα κυβέρνηση όσο η πολιτική και οικονομική κατάσταση σταθεροποιείται θα πρέπει να αμβλύνει τις αντιαναπτυξιακές πτυχές των μνημονίων (όπως η υπερφορολόγιση) μέσω σοβαρής επαναδιαπραγμάτευσης , δημιουργικής σαφήνειας και σχηματισμό συμμαχιών μέσα στην Ε.Ε. και επιπλέον να επιδιώξει να απομειωθεί το δημόσιο χρέος χωρίς μονομερείς ενέργειες με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Στη συνέχεια μέσω προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα της δημόσιας σφαίρας να μπορέσουμε επιτέλους να γίνουμε ένα κανονικό κράτος με ανταγωνιστική οικονομία και ανταποδοτικές κοινωνικές δομές ώστε με γοργά βήματα να βγούμε από τα μνημόνια και να ξανακερδίσουμε την ελπίδα.

Γεωργίου Γιάννης
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) στη Θεσπρωτία.
In this article

Join the Conversation