Αναγνώστης: Ενόψει των εκλογών… και όχι μόνο…

Περιοδεύουν τα διάφορα επιτελεία των κομμάτων-αυριανών διαχειριστών του συστήματος και στην περιοχή μας και με μπόλικη δόση αυτοπεποίθησης, άνεσης και σιγουριάς απευθύνονται στον κόσμο, ζητούν ψήφο και στήριξη....

Μιλούν στους αυτοαπασχολούμενους, την ώρα που παλεύουν να τους κλείσουν τα μαγαζιά και τα γραφεία, ενώ εκείνοι παλεύουν να τα κρατήσουν ανοιχτά. Και παλεύουν πάρα πολύ με το Φ.Π.Α. , τους φρεσκοψηφισμένους φόρους εισοδήματος και τα λοιπά παρανοϊκά μέτρα που και οι ίδιοι οι επαγγελματίες δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν.

Ο κατάλογος αυτός δεν τελειώνει ακόμα και αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν λίγος, αλλά αρκετός για συνέχιση της επίθεσης και δείχνει σίγουρα τι κατεύθυνση έχουν και ποιων τα συμφέροντα θέλουν να εκπροσωπήσουν. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι δεν πρόκειται για Αριστερά και αυτό το τονίζαμε από πριν αλλά και από την επόμενη μέρα της εκλογής της συγκυβέρνησης το Γενάρη και όχι αφού πέρασε τρίτο Μνημόνιο. Βέβαια,γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να χρεωθούν οι δυνάμεις του αγώνα ένα ‘Αριστερό’ μνημόνιο,αλλά δε θα περάσει στο λαό… γιατί κάθε μέρα που περνάει, ο λαός βλέπει ποιους έχει δίπλα του και ποιους απέναντί του. Και είναι σίγουρο,ότι ο λαός με τους αγώνες, που ΄ βρέξει χιονίσει ’ θα έρθουν, θα φτιάξει τη δική του πραγματική Αριστερά. Ήδη οι φράσεις ‘’την είδαμε και την Αριστερά’’ ή ‘’Αυτά κάνει η Αριστερά όταν έρχεται στην εξουσία’’ είναι μηνύματα με όλο και λιγότερους αποδέκτες.

Ζητούν ψήφο εκείνοι που 40 χρόνια τώρα ήταν στο τιμόνι της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, του ξεπουλήματος της χώρας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι εκείνοι, που για λογαριασμό του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου πέρασαν ,δια πυρός και σιδήρου, μία πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και όλου του λαού. Μια επίθεση που συνεχίζει και που αυτοί θέλουν να ενταθεί, με στόχο να μη μείνει κανένα δικαίωμα και καμία κατάκτηση. Και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν 40 χρόνια, να ξεχαστεί η επίθεση που έχουν εξαπολύσει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία, αλλά δεν θα τους περάσει. Ξέρουν πολύ καλά ότι εκτός από τη φθορά που έχουν υποστεί, όποιος και αν είναι ο επόμενος διαχειριστής, θα πρέπει να εφαρμόσει την επίθεση… και παρά τις προσπάθειες ανασυγκρότησής τους θα φθαρούν κι άλλο και ο κόσμος θα συνεχίσει να αποστοιχίζεται από αυτούς και καλά θα κάνει ,κατά την άποψή μας.

Όλοι θέλουν να κυβερνήσουν – εφαρμόσουν το 3ο Μνημόνιο. Εκτός από τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,έχουμε και τους λοιπούς κυβερνητικούς κολαούζους ,που θέλουν να μπουν και στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα και να συνεχίσουν και εκείνοι τα χτυπήματα στο λαό και το ξεπούλημα της χώρας στις Η.Π.Α. –Ε.Ε.. Και είναι πρωτοφανές ότι όποιον και αν ρωτήσει κανείς, γνωρίζει πολύ καλά ότι όποιος και να βγει θα είναι συνεχιστής των βάρβαρων μέτρων ,με όποιο συνδυασμό και αν προκύψει από Δευτέρα… Συμπεριλαμβανομένων και των Ποταμιών που πλασάρονται ακόμα σαν καινούριοι ,αλλά είναι το ίδιο παλιοί με τα συστημικά κόμματα, όπως και ο Λεβέντης με τους ωραίους πρόσφατους χαρακτηρισμούς απέναντι στο λαό και περισσή θέληση για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ίδιο ισχύει και για τη ΛΑΕ που προσπαθεί να ξαναζεστάνει τη σούπα (ΣΥΡΙΖΑ-Θεσσαλονίκη), λες και δεν είδαμε τι έγινε μέχρι τώρα ή ξεχάσαμε ότι κάποιοι είχαν υπουργεία τους προηγούμενους μήνες. Ο λαός όμως πρέπει να γυρίσει την πλάτη και στη Χ.Α. που έδειξε περίτρανα ότι δουλεύει για το κεφάλαιο και το σύστημα, χτυπώντας Έλληνες και ξένους εργάτες , με τις μνήμες να είναι νωπές, σήμερα που κλείνουν 2 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Κανένας δεν αμφισβητεί το πλαίσιο εξάρτησης της χώρας από Η.Π.Α. – Ε.Ε. Όλοι τους δηλώνουν πίστη και αφοσίωση σε ποιους ; Σε αυτούς, που σε κάθε ανταγωνισμό τους όταν ξαναμοιράζουν τον κόσμο αιματοκυλούν λαούς, γεννούν τα καραβάνια των μεταναστών, διαμελίζουν και διαλύουν χώρες και φέρνουν αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα στις υπόλοιπες. Δεν πρόκειται για πολιτισμένους, ούτε για φίλους. Πρόκειται για φονιάδες ιμπεριαλιστές και σε ό,τι έχει να κάνει με τους πρόσφυγες και τα δεινά τους είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ. Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται για τα συνθήματα ΕΞΩ από Ε.Ε. – ΝΑΤΟ, αν έτσι θα μείνουμε απροστάτευτοι και τι θα κάνουμε… Έχουμε να πούμε καταρχάς ότι όντως υπάρχει κίνδυνος για το λαό μας και για τους υπόλοιπους λαούς και ο κίνδυνος είναι ακριβώς αυτοί που αιματοκυλούν τον πλανήτη και φέρνουν το ενδεχόμενο πολέμου όλο και πιο κοντά. Και μιλάμε για γενικευμένο πόλεμο, γιατί περιφερειακούς έχουμε ήδη πολλούς και μάλιστα στη γειτονιά μας. Πως ακριβώς δηλαδή αυτοί που αποτελούν τον κίνδυνο θα μας προστατεύσουν… ; Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι όσο μένουμε δεμένοι και εξαρτημένοι στα άρματά τους (στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά), όσο η Ελλάδα γίνεται ορμητήριο για τους βομβαρδισμούς τους στις γύρο χώρες τόσο χειρότερα για το λαό και τη χώρα μας.

Να οικοδομήσουμε τα δικά μας εργαλεία – ο δικός μας δρόμος. Κάθε μέρα που περνάει και η επίθεσή τους συνεχίζει γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για αντίσταση και για διεκδίκηση. Είναι ο μόνος δρόμος για να δούμε πραγματικά καλύτερες μέρες και να έρθει πιο κοντά η προοπτική μιας άλλης πιο δίκαιης κοινωνίας. Αυτός ο δρόμος ,όμως, είναι ένας δύσκολος, μακρύς δρόμος ,χωρίς εύκολες λύσεις. Μόνο που ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν το κάνει και όσοι τον προτείνουν το κάνουν, είτε μαζί με προτάσεις νόμου στα κοινοβούλια και αερογέφυρες για την άλλη κοινωνία, χωρίς να αναγνωρίζουν την διπλή ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας, είτε με προγράμματα αριστερού κυβερνητισμού που μόλις χρεοκόπησαν πολιτικά.(ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Πρέπει κατά την άποψη μας ο λαός μας να ξαναβγεί στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ των εξελίξεων και να μη φύγει από εκεί. Να πάρει πίσω σωματεία, να φτιάξει καινούρια σε χώρους δουλειάς, να φτιάξει συλλόγους και επιτροπές όπου χρειάζεται και να παλέψει κάθε μέρα με εστίες αντίστασης για να μην περάσει η επίθεσή τους, να διεκδικήσει και να μάθει να νικάει. Αυτή είναι η πρότασή μας στο λαό και για όσους μας ‘κατηγορούν’ ότι δεν έχουμε πρόταση, απαντάμε ότι είναι η μόνη ρεαλιστική που μπορεί να βγάλει το λαό από το αδιέξοδο , γιατί είναι πρόταση που καλεί το λαό να την υλοποιήσει ο ίδιος…χωρίς ανάθεση σε φωστήρες και προστάτες, τους οποίους δεν έχει καμία ανάγκη. Όλες οι άλλες είδαμε που οδηγούν …

Για το λόγο αυτό, για τις δύο οργανώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ και στη Θεσπρωτία, έχει πάνω από όλα σημασία να βρεθούμε στον αγώνα και να παλέψουμε μαζί με το λαό και μέσα στο λαό. Για αυτό καλούμε και σε στήριξη της ΑΠΟΨΗΣ την Κυριακή των εκλογών αλλά και τη Δευτέρα … στο δρόμο του αγώνα

Για μια ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ- ΕΙΡΗΝΙΚΗ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ


Μουσελίμης Π. Λάμπρος

Μέλος της εκλογικής συνεργασίας στην Παραμυθιά
του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ
In this article

Join the Conversation