To KKE Παραμυθιάς για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ως Οργάνωση Παραμυθιάς χαιρετίζουμε τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, όλους όσοι έδωσαν την εκλογική μάχη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους...

Εξακολουθεί να είναι αρνητικό το γεγονός ότι η εγκληματική ναζιστική ΧΑ έχει διαμορφώσει μια σταθερή επιρροή. Μεγάλες ευθύνες φέρουν όλα τα άλλα κόμματα, που δεν την αντιπάλεψαν ουσιαστικά ούτε προεκλογικά ούτε πριν. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να υψώνει τη σημαία του αγώνα ενάντια στο ναζισμό-φασισμό και στους ντόπιους εκπροσώπους του, που δηλητηριάζει λαϊκές συνειδήσεις, οργανώνουν τάγματα εφόδου, στήνουν δουλεμπορικά παραμάγαζα, παρά την προσπάθεια εμφάνισης ενός πιο «νομιμόφρονος» προσώπου, εξαιτίας και των ποινικών διώξεων.

Ορισμένες ανακατατάξεις μεταξύ αστικών κομμάτων (άνοδος της «ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ», υποχώρηση «ΠΟΤΑΜΙ»), αποτυπώνουν τη συνεχιζόμενη πορεία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, από την οποία κανένα όφελος δεν μπορεί να περιμένει ο λαός. Η κοινοβουλευτική παρουσία της «Ένωσης Κεντρώων, με τις αντιδραστικές στην πραγματικότητα θέσεις της, χρησιμοποιείται ως ανάχωμα εγκλωβισμού ενός μέρους της αγανάκτησης σε ανώδυνα και γραφικά κανάλια.

Οι θέσεις της νεοσύστατης ΛΑΕΝ αντιπροσωπεύουν μια πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση με εθνικό νόμισμα, χωρίς ουσιαστικά να αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα και την ΕΕ.

Η υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η εσπευσμένη προκήρυξη εκλογών συνοδεύτηκαν από ανανέωση των αποπροσανατολιστικών διλημμάτων. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καλλιεργήσει την ψευδεπίγραφη εντύπωση ότι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η δική του «πάλεψε». Ότι, παρά το συμβιβασμό, η μάχη της διαπραγμάτευσης δήθεν δεν έχει κριθεί, ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά (ρύθμιση χρέους, αναπτυξιακά πακέτα, ισοδύναμα), τα οποία μπορεί μια δική του κυβέρνηση να τα διαχειριστεί καλύτερα. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το δικαίωμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανιστούν δικαιωμένοι σε σχέση με το κυβερνητικό τους παρελθόν.

Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πορευτεί στο δρόμο της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων και μνημονίων, προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μπροστά μας βρίσκονται μεγάλες μάχες για τα καυτά προβλήματα που αφορούν το σύνολο της εργατικής τάξης, τα λαϊκά στρώματα (π.χ. Ασφαλιστικό). Αποτελούν ωμή κοροϊδία οι διακηρύξεις για ισοδύναμα. Στην «καλύτερη» περίπτωση, μια ομάδα εργαζομένων θα παίρνει κάτι και θα το πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ο φτωχός θα πληρώνει για το φτωχότερο!!!

Το ΚΚΕ, συνεπές σε όσα έλεγε και προεκλογικά, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσει τη συσπείρωση δυνάμεων, που σε αυτήν τη φάση υπήρξε, για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε στο λαό, να υπάρξει δυνατή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση εντός και εκτός Βουλής. Η στάση αυτή του ΚΚΕ δεν είναι «εκ του ασφαλούς». Η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση είναι πολύ δύσκολο καθήκον, απαιτεί μεγάλες θυσίες κι ευθύνες. Αυτή είναι, όμως, η μόνη στάση που μπορεί να βάλει εμπόδια και κυρίως ν’ ανοίξει το δρόμο ριζικών αλλαγών κι ανατροπών.

Καλούμε όλες τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, από αύριο κιόλας, να συναντηθούν μαζί μας στους καθημερινούς αγώνες, στα σωματεία, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στο κίνημα, για την απόκρουση των μέτρων του 3ου και των προηγούμενων μνημονίων, για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και γενικότερα στην πάλη για να αλλάξει συνολικά χέρια η εξουσία.

In this article

Join the Conversation