BINTEO: Ζωντάνευσαν μνήμες από το παρελθόν στον ΦΟΠ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Παραμυθιά, η εκδήλωση του ΦΟΠ, με αφορμή την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς. Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε δύο...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Παραμυθιά, η εκδήλωση του ΦΟΠ, με αφορμή την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς.

Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον πρ. βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Παντούλα, του  βιβλίου του Παναγιώτη Τζιόβα, με τίτλο «Η παρουσία των Εβραίων στην Ήπειρο – Ρωμανιώτες Γιαννιωτοεβραίοι της Θεσπρωτιας». Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Στέφανος Ντόβας.

Το δευτερο μέρος περιλάμβανε έκθεση φωτογραφιας με θέμα την παλιά Παραμυθιά από το αρχείο του καθηγητή πανεπιστημίου Παναγιώτη Τσαμάτου και του ιατρού Βασίλη Πανδή καθώς και έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας από τον εικαστικό Αρσένη Τάχια.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν: Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπολης Παραμυθιάς, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι επικεφαλής των παρατάξεων Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη και Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Σακαρέλης και Άρης Μαρέτας αντίστοιχα, δημοτικοί σύμβουλοι, ερευνητές και πλήθος κοσμου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι συνέβη στην εκδήλωση του ΦΟΠ.


In this article

Join the Conversation