Στη Παραμυθιά ο Σύλλογος φίλων Μουσείου Γουλανδρή για 4ήμερη οικοτουριστική εκδρομή

35 μέλη του συλλόγου φίλων Μουσείου Γουλανδρή, βρίσκονται στην Παραμυθιά στα πλαίσια 4ήμερη οικοτουριστικής εκδρομής. Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Τρίτη με έδρα τη...

35 μέλη του συλλόγου φίλων Μουσείου Γουλανδρή, βρίσκονται στην Παραμυθιά στα πλαίσια 4ήμερη οικοτουριστικής εκδρομής.

Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Τρίτη με έδρα τη Παραμυθιά και το ξενοδοχείο Theasis, περιλαμβάνονταί επισκέψεις σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας και της Βορείου Ηπείρου οπως το κάστρο του Αγίου Δονάτου, το φαράγγι του Αχέροντα, την Μονή Γηρομερίου, το νεκρομαντείο, τα αρχαία Γιτάνα, και το Βουθρωτό της Βορείου Ηπείρου.

Στα πλαίσια της οικοτουριστικής εκδρομής, ο Σύλλογος φίλων Μουσείου Γουλανδρή συναντήθηκε με την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη Μπότση και με τον Ηγούμενο της Ι.Μ Γηρομεμερίου π. Μεθόδιο Ντελλή.

Οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή (μη κερδοσκοπικό Σωματείο), ιδρύθηκαν το 1978 με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Μουσείου και πραγματοποιεί διάφορες δράσεις χάρις στην προσφορά υπεύθυνης και μακροχρόνιας εθελοντικής εργασίας μελών. Με επισκέψεις και εκδρομές σε σημαντικούς βιοτόπους, από το 1985 οι Φίλοι έθεσαν τα θεμέλια του οικο-τουρισμού στην Ελλάδα. Έχουν οργανώσει περισσότερες από 40 οικο-τουριστικές εκδρομές χωρίς να παραβλέπουν και πολιτιστικά στοιχεία των περιοχών που επισκέπτονται.

Στον πολιτιστικό τομέα οι Φίλοι έχουν οργανώσει βραδιές λόγου και μουσικής («Οικολογικές Περιηγήσεις στην Ποίηση και την Πεζογραφία», «Τοπία και Ουτοπία», «Από καπνό βγαίνει λουλούδι»). Διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, εκθέσεις και συζητήσεις, φέρνουν σ΄ επαφή τα μέλη των Φίλων με διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και με απλούς ανθρώπους, βιοκαλλιεργητές, ψαράδες, ορειβάτες κ. ά.

In this article

Join the Conversation