Καταγγέλλουν έξωση στο Εργατικό Κέντρο

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταδικάζει και καταγγέλλει, την αντεργατική – αντισυνδικαλιστική απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΑΕΔ, να σταματήσει την επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών...

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταδικάζει και καταγγέλλει, την αντεργατική – αντισυνδικαλιστική απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΑΕΔ, να σταματήσει την επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών στέγασης του ΕΚΘ, με το πρόσχημα ότι τα μέλη του δεν υπερβαίνουν τα πεντακόσια.

Καταγγέλλουμε επίσης ως απαράδεκτη, την καθυστέρηση καταβολής των ενοικίων για παραπάνω από 20 μήνες και απαιτούμε από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ την άμεση καταβολή τους στον ιδιοκτήτη του χώρου που στεγάζεται η οργάνωση μας.

Γίνεται ολοφάνερο, ότι η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το νέο συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο έχει να βάλει περαιτέρω εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και την συνδικαλιστική δράση πριν καν το φέρει για ψήφιση στην βουλή. Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση και την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ότι οι επιχορηγήσεις προς τα Εργατικά Κέντρα και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις είναι παρακρατημένες εισφορές των εργαζομένων και τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να προχωρήσουν στην έξωση του ΕΚΘ από τον χώρο που στεγάζεται.

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΘ και τους εργαζόμενους του νομού σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα έτσι ώστε εάν, κυβέρνηση και ΟΑΕΔ επιχειρήσουν να προχωρήσουν σ’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας και όλες τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την αντεργατική – αντισυνδικαλιστική και απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. Και της για δεύτερη φορά Κυβέρνησης της αριστεράς. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πρώτη απάντηση στην Απεργία 12 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων.

Η Διοικηση του ΕΚΘ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!