Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων στο δημόσιο ΙΕΚ

Δεν φτάνει που η κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ είναι οριακή εδώ και χρόνια, τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει μπει Νοέμβρης και τα μαθήματα δεν...

Πλέον με το άρθρο 1 της Διυπουργικής Απόφασης με αριθμό 139931/Κ1/10-9-15 ανοίγει ο δρόμος για να γενικευτεί και τυπικά η τσάμπα δουλειά των σπουδαστών για τους εργοδότες, αφού “η εξάμηνη Πρακτική Άσκηση σε χώρους εργασίας, διάρκειας 960 ωρών, είναι υποχρεωτική για τους σπουδαστές των ΙΕΚ και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. (…) Η Πρακτική Άσκηση σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους” (είναι δυνατόν δηλαδή δεν είναι απαραίτητο!).

Οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές δεν θα πρέπει να ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση αλλά να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τους συλλόγους τους και να διεκδικήσουν εδώ και τώρα:

– Άμεση έναρξη του εξαμήνου.
Καμιά απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές, σε περίπτωση αναπληρώσεων, τις ώρες που εργάζονται.
Κατάργηση της εγκυκλίου για την υποχρεωτική δωρεάν πρακτική. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στην μάθηση, ασφάλιση και πλήρεις αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη (και όχι μόνο για εργατικό ατύχημα- 1%).
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη σπουδαστών για αναλώσιμα, βιβλία.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των σπουδών.
Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».
Στελέχωση των δημοσίων ΙΕΚ με μόνιμους εκπαιδευτικούς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!