Το ΠΑΜΕ Παραμυθιάς για την απεργιακή κινητοποίηση της Πεμπτης

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς στη Θεσπρωτία που ξεπέρασαν δυσκολίες, εμπόδια, απειλές και συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική-πανεργατική απεργία. Χαιρετίζουμε επίσης τους ανέργους, τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους συνταξιούχους,...

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς στη Θεσπρωτία που ξεπέρασαν δυσκολίες, εμπόδια, απειλές και συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική-πανεργατική απεργία. Χαιρετίζουμε επίσης τους ανέργους, τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους που έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Ηγουμενίτσα.

Οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις συνέχεια της απεργίας στις 12 Νοέμβρη, δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση. Για να μη γίνει η ασφάλιση κουφάρι, για να μη μετατραπούν οι συντάξεις σε επιδόματα κηδείας, για να μη γίνουν οι παροχές υγείας και πρόνοιας εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα ψευδεπίγραφα καλέσματα για εθνική συναίνεση, εθνική ομοψυχία. Η συναίνεση που επιδιώκουν κυβέρνηση, θεσμοί, ΕΕ σημαίνει πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε κάθε συνδικάτο, όλα τα ΔΣ των σωματείων να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την οργάνωση της πάλης, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων από την επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν συλλογικά σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Μέσα στον αγώνα βρίσκεται η πραγματική ελπίδα που μπορεί να αποτρέψει μέτρα, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Παραμυθιά, 3 Δεκέμβρη 2015
Π.Α.ΜΕ Παραμυθιάς
In this article

Join the Conversation