Βραβεύση του π. Ηλία Μάκου απο την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Βραβεύτηκε χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου στον πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό 2015 της Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Η Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος και...

Βραβεύτηκε χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου στον πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό 2015 της Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2015 αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Β. Τζόκα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τ. Σχ. Σύμβουλο και Συγγραφέα Χρήστο Γκόντζο, τακτικό μέλος της Ένωσης.

Το χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου με τίτλο “Η νεκρανάσταση του Γρηγόρη” αναφέρεται σε περιστατικό προσώπου, που δοκίμασε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, αλλά βγήκε νικητής με αγκωνάρια τη δική του εσωτερική δύναμη, αλλά και την ανθρωπιά, που επέδειξαν διάφορα άτομα γύρω του.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο χρονικό-μαρτυρία, “μέσα στους ανθρώπους δεν ξεφυτρώνουν μόνο αγριόχορτα, αλλά και όμορφα λουλούδια. Υπάρχουν υπάρξεις, που προχωρούν στη ζωή απλά, αγνά, θαρραλέα. Δίνονται με αυταπάρνηση στον συνάνθρωπό τους και σκορπούν την καλοσύνη. Έχουν δεθεί με τα χρυσά δεσμά της αγάπης, ξέροντας καλά πως κάποτε όλα θα τελειώσουν και θα μείνει μόνη αυτή κυρίαρχη. Του ανθρωπισμού η έκταση δεν καλύπτεται με ό,τι προσπίπτει στην αντίληψη των αισθήσεων. Η αθόρυβη και ανεπαίσθητη στροφή προς τον άλλον είναι η καταξίωση της αγάπης στην υψηλότερή της έκφραση”.

O π. Ηλίας Μάκος, ανήκει στον κλήρο της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, είναι πτυχιούχος της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και πριν τη χειροτονία του, είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκά και τοπικά ΜΜΕ, ενώ είχε συνεργαστεί ως φωτορεπόρτερ με φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!