Ανταποδοτικά τέλη στους κτηνοτρόφους: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Τα ανταποδοτικά τέλη στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης εκπροσώπων του κτηνοτροφικού συλλόγου στο Δημαρχείο Παραμυθιάς όπου συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη. Οι κτηνοτρόφοι διαφωνούν...

Τα ανταποδοτικά τέλη στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης εκπροσώπων του κτηνοτροφικού συλλόγου στο Δημαρχείο Παραμυθιάς όπου συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη.

Οι κτηνοτρόφοι διαφωνούν σθεναρά στην απόφαση του Δήμου για τον καθορισμό των τελών καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμού στα 0,40€ μέχρι 200 τμ +0.10€ ανά τμ για πάνω από τα 200 τμ, και σύνταξαν αίτημα με περισσότερες από 200 υπογραφές παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιά, με το οποίο ζητούν την απόσυρση της σχετικής απόφασης, καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει καμιά ανταποδοτικότητα στις περιπτώσεις τους.

Μιλώντας στην paramythia-online.gr, η πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα, σημείωσε πως η σχετική απόφαση του Δήμου Σουλίου, ανοίγει το παράθυρο για ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αποκάλυψε πως έχει ανατεθεί σε δικηγόρο η διαχείριση των επόμενων κινήσεων. Σύμφωνα με την πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου, η Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος έχει ανάγκη από έσοδα και πως δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι κτηνοτρόφοι από τα τέλη ενώ άφησε ανοιχτό ενα μικρό παράθυρο για πιθανή μείωση.

“Για πρώτη φορά στη Θεσπρωτία υπάρχει δημοτικό τέλος για τις ηλεκτροδοτούμενες αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Ο σύλλογος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας δεν δέχεται αυτήν την απόφαση και θα κινηθεί με τις ανάλογες διαδικασίες” τονίζει η Μυρτώ Λύκα

In this article

Join the Conversation