Κινητικότητα για το εμπορευματικό κέντρο με ευρεία σύσκεψη παραγόντων

Στα γραφεία της ΟΛΗΓ Α.Ε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου και Δ/ντα Σύμβουλου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ανδρέα Νταή, για ζητήματα που αφορούν στη δρομολόγηση ενεργειών...

Στα γραφεία της ΟΛΗΓ Α.Ε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου και Δ/ντα Σύμβουλου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ανδρέα Νταή, για ζητήματα που αφορούν στη δρομολόγηση ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στα πλαίσια υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της 2ης πρόσκλησης CEF (Connecting Europe Facility ) 2015, για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κος Ανδρέας Νταής, η Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνη για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κα Τατιάνα Καλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κος Θωμάς Πιτούλης, η Δήμαρχος Σουλίου και Πρόεδρος της ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε., κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κος Χίσσας Ευάγγελος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην προς υποβολή διακρατική πρόταση συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά, η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ως επικεφαλής εταίρος και συντονιστής του σχήματος, καθώς και η Περιφέρεια Ηπείρου και η ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε. . Από την πλευρά της Ιταλίας συμμετέχουν η Λιμενική Αρχή της Ανκόνα, η Λιμενική Αρχή της Τεργέστης, ο Εμπορευματικός Σταθμός της Τεργέστης FERNETTI S.P.A., η R.A.M. (Rete Autostrade del Mare) και η εταιρεία DBALAB S.A.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη σύνταξη της πρότασης, η οποία θα υποβληθεί άμεσα, καθώς και οι επόμενες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης αυτής το συντομότερο δυνατό. Για τον ίδιο σκοπό ο Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κος Νταής, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και τον Διευθυντή Ανάπτυξης, παρευρέθη χθες σε ημερίδα για τον μηχανισμό “Συνδέοντας την Ευρώπη”, που έλαβε χώρα στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Στην ημερίδα, δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθούν επαφές για την προώθηση της προς υποβολή πρότασης τόσο με στελέχη του Υπουργείου, όσο και με στελέχη της ΕΕ που επισκέφτηκαν το Υπουργείο με αφορμή την διοργάνωση της ημερίδας.

In this article

Join the Conversation