ΠΑΜΕ Παραμυθιάς. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4Η ΦΛΕΒΑΡΗ 2016. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Ηγουμενίτσα-Πεζόδρομος 10π.μ) Το ασφαλιστικό, η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, μετά τις προτάσεις της...

Μας λένε πως τα ταμεία έχουν πρόβλημα και γι αυτό θα αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων. Δε μας λένε, όμως, πως τα αποθεματικά των ταμείων κατακρεουργήθηκαν, όταν τοποθετούνταν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας άτοκα (58-75 δις € απώλειες), όταν «παίχτηκαν» στο χρηματιστήριο (3,5 δις €), όταν έγιναν δομημένα ομόλογα , όταν «κουρεύτηκαν» με το PSI (13 δις €).

Το δίλλημα είναι απλό, ή θα σκύψουμε το κεφάλι, θα αποδεχτούμε τα μέτρα και θα βουλιάξουμε στη φτώχεια ή θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία, θα συμμετέχουμε στη δράση, θα αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική και υποχρεωτική ασφάλιση μέσα από ενιαίο σύστημα που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τις παροχές υγείας, πρόληψης, αποκατάστασης, την κοινωνική πρόνοια.

Αυτήν τη μάχη δεν είναι δυνατόν να την δώσουν λίγοι, σ αυτόν τον αγώνα κανείς δεν μπορεί να πάει μόνος του. Μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία μπορεί να ακυρώσει τα μέτρα, μπορεί να νικήσει. Αυτό τουλάχιστον διδάσκει η ιστορία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν μαζί κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους! Επίσης, κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε. Όλοι μαζί τα ψήφισαν, όλοι μαζί τα στήριξαν γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Οι αντιπολιτευτικές τους κορώνες είναι για να ξεγελάσουν και να οδηγήσουν το λαό στο συμβιβασμό.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην τους επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων! 
Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους άνεργους, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

In this article

Join the Conversation