Οι μαθητές του ΓΕ.Λ. Παραμυθιάς ‘’απεργούν’’

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τον πρωτογενή τομέα, καταργεί εργασιακές κατακτήσεις αιώνων, περικόπτει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις και τους μισθούς,...

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τον πρωτογενή τομέα, καταργεί εργασιακές κατακτήσεις αιώνων, περικόπτει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις και τους μισθούς, η Ελλάδα παραλύει λόγω της εκτενέστατης απεργιακής κινητοποίησης. Μια κινητοποίηση που δεν θα μπορούσε -και δεν πρέπει- να περάσει απαρατήρητη από το μέλλον αυτής της χώρας, τους μαθητές.

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές του ΓΕ.Λ. Παραμυθιάς αποφασίσαμε(κάποιοι συνειδητοποιημένα και κάποιοι όχι)  να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα με την κατάληψη του σχολικού κτιρίου για μία ημέρα(4/2/2016) ώστε να δείξουμε την συμπαράσταση μας στους απεργούς καθηγητές αλλά και την αντίθεσή μας απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που βρίσκει εφαρμογή καθημερινά και επηρεάζει την ζωή όλων εργατικών τάξεων. Ωστόσο οι σχολικές μονάδες της χώρας θα έπρεπε να ήταν κλειστές λόγω της απεργίας του συνόλου των εκπαιδευτικών κάτι που αποτελεί επιτακτική ανάγκη αν δεν θέλουμε να αναμένουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας αποφάσισε να ‘’τιμωρήσει’’ αυτή την κινητοποίηση ζητώντας αυθαίρετα την περικοπή μιας σχολικής εκδρομής, αφού φαίνεται πως ο νέος διευθυντής θα πρέπει να υποδείξει έργο στους ανώτερούς του. Ένα έργο που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των μαθητών ώστε να γίνουν στο μέλλον άβουλοι πολίτες που δεν θα αντιδρούν όταν η Ε.Ε. σε συνεργασία με τις αναλώσιμες κυβερνήσεις θα παίρνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα.

Εμείς οι μαθητές από την μεριά μας θα πρέπει να καταλάβουμε πως όλα αυτά μας αφορούν άμεσα αφού δημιουργούν ένα κόσμο χωρίς μέλλον στον οποίο θα κληθούμε να επιζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Τέλος υπάρχει όντως μια λαϊκή οργή που όμως διασπάται σε πολλά μικρά κομμάτια. Πρέπει δηλαδή να στοχεύσουμε στην δημιουργία μαζικών αγώνων ώστε να είναι δυνατή η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού.

Νίκος  Χόβολος
Μέλος του 15μελούς
του ΓΕ.Λ. Παραμυθιάς

In this article

Join the Conversation