Άφαντος ο ορειβάτης που χάθηκε στα βουνά της Παραμυθιάς. Ελικόπτερο στην μάχη της έρευνας

Συνεχής ενημέρωση – UPDATE: 12:48   Αποχώρησε προς το παρον το ελικοπτερο: Δύο ώρες περίπου πέταξε το ελικόπτερο του ελληνικού στρατού στο όρος Γκορίλας, της Παραμυθιάς, όπου βρίσκεται σε...

Συνεχής ενημέρωση – UPDATE: 12:48

 

Αποχώρησε προς το παρον το ελικοπτερο: Δύο ώρες περίπου πέταξε το ελικόπτερο του ελληνικού στρατού στο όρος Γκορίλας, της Παραμυθιάς, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση αναζήτησης του ορειβάτη Στέφανου Σκοπούλη.

To ελικόπτερο του ελληνικού στρατού πετούσε το πρωί της Δευτέρας πάνω από την Παραμυθιά, συμμετέχοντας στην έρευνα για τον εντοπισμό του Γιαννιώτη ορειβάτη, που από το απόγευμα της Κυριακής, αγνοείται στα βουνά της Παραμυθιάς.

Οι χειριστές του ελικοπτέρου, αφού το προσγείωσαν δίπλα από τον χώρο που θα κατασκευαστουν τα ΣΕΑ της Εγνατίας Οδού στην Παραμυθιά, πήραν τις απαραίτητες πληροφορίες από τον  Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο  και με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιωαννίνων Γιώργο Χαβέλα και αμέσως ξεκίνησαν τις πτήσεις πάνω από τον Γκορίλα και την Χιονίστρα.

Στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς παραμένουν και οι συγγενείς και φίλοι του γιατρού, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του η οποία συμμετείχε στην χθεσινή εξόρμηση ταυ Ορειβατικού.

Πρόκειται για τον Στέφανο Σκοπούλη, γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Ιωαννίνων, κι έναν από τους ορειβάτες με μεγάλη εμπειρία. Προβληματισμό προκαλεί το οτι δεν άπαντα στις κλήσεις του, ενώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχε επικοινωνία με τις ομάδες διάσωσης.

Οι ολονύχτιες έρευνες από την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική και εθελοντές απέβησαν άκαρπες ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από έγκριση της εισαγγελίας, δόθηκε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου. Το στίγμα δόθηκε από από κεραία στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς, που εξυπηρετεί γεωγραφικά μια περιοχή μεγαλύτερη των 35 χιλιομέτρων.

Στις ερευνες συμμετέχει και η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ιωαννίνων καθώς και εθελοντές απο ορειβατικούς συλλόγους

Ο Γιαννιώτης ορειβάτης, συμμετείχε στην κοινή εξόρμηση των Ορειβατικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων στα βουνά της Παραμυθιάς και έχασε τον προσανατολισμό του οταν αποκόπηκε από την υπόλοιπη ομάδα. Οι ορειβατικοί σύλλογοι ειχαν ξεκινήσει απο τις 7 το πρωί και ακολούθησαν 2 διαδρομές: 1. Aγία Μαύρα (Σέλιανη) – Αγ. Παρασκευή. 2. Αγία Μαύρα (Σέλιανη) – Κορυφή Χιονίστρας – Σαλονίκι.

Δειτε φωτογραφίες:

gkorilas1 gkorilas4


In this article

Join the Conversation