Νεκρός εντοπίστηκε πριν λίγο ο αγνοούμενος ορειβάτης

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο άτυχος ορειβάτης που αναζητούταν από την Κυριακή στα όρη Παραμυθιάς. Ο Στέφανος Σκοπούλης, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος...

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο άτυχος ορειβάτης που αναζητούταν από την Κυριακή στα όρη Παραμυθιάς.

Ο Στέφανος Σκοπούλης, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων, εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης σε δύσβατο σημείο στην ευρύτερη περιοχή της χιονίστρας Παραμυθιάς

Η σορός του άτυχου άντρα μεταφέρετε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων, ώστε να πραγματοποιηθεί νεκροψία νεκροτομή από τον Ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου.

Ο Στέφανος Σκοπούλης συμμετείχε σε κοινή ανάβαση στην Χιονίστρα και στον Γκορίλα Παραμυθιάς, των ορειβατικών συλλόγων Ιωαννίνων και Ηγουμενιτσας και απομακρύνθηκε από την ομάδα, με αποτέλεσμα να χαθεί. Μέχρι αργά το βράδυ απαντούσε στις κλήσεις του, ενώ στην συνέχεια δεν υπήρχε καμιά επαφή.

Από το απόγευμα της Κυριακής, ομάδες διάσωσης της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων καθώς και πυροσβέστες της Παραμυθιάς και της Ηγουμενιτσας, συμμετείχαν στις έρευνες, ενώ από το πρωί της Δευτέρας συμμετείχε και ελικόπτερο του στρατού.

Ο Στέφανος Σκοπούλης ήταν έμπειρος ορειβάτης και στο παρελθόν συμμετείχε ως αρχηγός αποστολών σε διάφορες ορειβατικές αποστολές.

In this article

Join the Conversation