Δίωρη στάση εργασίας στα σχολεία, αύριο Τετάρτη

Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, από τις 12:00-14:00 και από τις 14:00-16:00, στα δημόσια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, προχωρούν...

Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, από τις 12:00-14:00 και από τις 14:00-16:00, στα δημόσια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, προχωρούν σε στάση εργασίας για τα κενά στα σχολεία.

Με το σύνθημα: «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς», οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην πραγματοποιηθούν άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αλλά μόνιμοι διορισμοί.

Στην ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι τα κενά στα σχολεία «καλά κρατούν» και τονίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιστρατεύει αντιεκπαιδευτική μέθοδο για τη μέτρηση των κενών, τη «λογιστική των ωρών». «Όσο το υπουργείο συνεχίζει να βλέπει διδακτικές ώρες αντί για σχολικές τάξεις, τόσο θα συνεχίσει να διαλύει δημοτικά σχολεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

In this article

Join the Conversation