Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου “Ανθίσματα” του Χρήστου Σιώζου

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00΄ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού Χρήστου Σιώζου* με τίτλο «Ανθίσματα» στην αίθουσα Καρκαμίσι του Δήμου, στην Παραμυθιά....

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00΄ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού Χρήστου Σιώζου* με τίτλο «Ανθίσματα» στην αίθουσα Καρκαμίσι του Δήμου, στην Παραμυθιά.

Πρόκειται για μια επιλογή 121 ποιημάτων (190 σελίδες), ενταγμένα σε 12 ενότητες. Είναι αισθηματικές εξάρσεις – Ανθίσματα – από προσωπικά βιώματα από τη φύση, τη ζωή, την ιατρική, την εκπαίδευση, την κοινωνία, τις εντυπώσεις από τα ταξίδια και την εκάστοτε επικαιρότητα.

Εκφράζουν τη σοφία της φύσης, τη χαρά της ζωής, και «…ανοίγουν νέους διευρυμένους ορίζοντες στην αναζήτηση του ωραίου, του αγαθού, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης, και όλων των ανθρώπινων αρετών, αξιών, ιδεωδών, ιδανικών και προτύπων …».

Παρουσιάζει / συντονίζει, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Στέφανος Κωλέττας

Χορηγός Επικοινωνίας: www.paramythia-online.gr


*Ο Χρήστος Σιώζος γεννήθηκε στο Προδρόμι. Aποφοίτησε από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς το 1961. Σπούδασε Ιατρική στο Βερολίνο και απέκτησε τις ειδικότητες Παθολογίας και Ρευματολογίας και το διδακτορικό του στο Ανόβερο. Το 1986 εντάχθηκε στο Ε. Σ. Υ. με πρώτο σταθμό το Κ. Υ. Ηγουμενίτσας. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες ιατρικού περιεχομένου καθώς και διάφορα άρθρα, ποιήματα και χρονογραφήματα σε τοπικές εφημερίδες. Το 1972 εξέδωσε ένα δίγλωσσο βοήθημα για τους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ», (έχει εξαντληθεί) και το 2000 ένα βιβλίο για «ΤΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» μια «ιστορική και λαογραφική προσέγγιση»

In this article

Join the Conversation