Μαριος Κάτσης: Καμία μείωση στις απολαβές των σχολικών καθαριστριών

Σημαντική εξέλιξη, με θετικό πρόσημο, αποτελεί ότι η μείωση (που προβλεπόταν από προηγούμενη μνημονιακή δέσμευση) κατά 10% στις απολαβές των σχολικών καθαριστριών για την σχολική χρονιά 2015-2016, δεν...

Σημαντική εξέλιξη, με θετικό πρόσημο, αποτελεί ότι η μείωση (που προβλεπόταν από προηγούμενη μνημονιακή δέσμευση) κατά 10% στις απολαβές των σχολικών καθαριστριών για την σχολική χρονιά 2015-2016, δεν θα υλοποιηθεί καθώς τα συναρμόδια Υπουργεία εξασφάλισαν τους απαιτούμενους πόρους ύψους 3.500.000 € ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση.

Αποκαθίσταται έτσι μια αδικία που έπληττε αδίκως τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, τους ανθρώπους του μόχθου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ύστερα από παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας και Εσωτερικών, όπου και κατέθεσαν τεκμηριωμένη φόρμουλα-λύση, ζητειται από την Πολιτεία άμεσα να διευθετηθεί το αυτονόητο, ήτοι να πληρώνονται οι εργαζόμενοι/ες σε σταθερή βάση και στην ώρα τους, και μάλιστα για τις σχολικές αίθουσες-χώρους που πραγματικά καθαρίζουν και όχι για λιγότερες, που πολλές φορές αναγκάζονται να υπογράφουν.

Η ανταπόκριση από τους αρμοδίους Υπουργόυς υπήρξε θετική και αναμένονται οι ενέργεις τους για την εφαρμογή της καταλληλης ρύθμισης το επόμενο χρονικό διάστημα.

In this article

Join the Conversation