Κινητικότητα στο μείζον θέμα της αποκατάστασης του πρώην δημοτικού σχολείου Βούλγαρη

Κινητικότητα υπάρχει στο μείζον θέμα της αποκατάστασης και χρήσης του κτηρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Βούλγαρη στη Παραμυθιά μετά και την παραλαβή της σχετικής στατικής μελέτης αποτίμησης φέρουσας...

Κινητικότητα υπάρχει στο μείζον θέμα της αποκατάστασης και χρήσης του κτηρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Βούλγαρη στη Παραμυθιά μετά και την παραλαβή της σχετικής στατικής μελέτης αποτίμησης φέρουσας ικανότητας του κτηρίου απο τον Πολιτικό Μηχανικό Παπαηλίου Νικόλαο.

Η μελέτη εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο προ 2 μηνών και εχτές, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Παραμυθιά στην οποία συμμετείχαν η δήμαρχος, οι προϊστάμενοι τεχνικών υπηρεσιών δήμου Ηγουμενίτσας και Σουλίου, μηχανικοί αρχιτέκτονες, ο προϊστάμενος της εφορείας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ο πρόεδρος της ΔΚ Παραμυθιάς, και ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος τεχνικών έργων.

Στόχος της συνάντησης η εκπόνηση της μελέτη αναστήλωσης και αξιοποίησης του ιστορικού κτηρίου της πόλης, έτσι ώστε το σχολείο Βούλγαρη να ξαναγίνει σημείο αναφοράς για την Παραμυθιά και όχι το σημείο ντροπής που είναι σήμερα.

In this article

Join the Conversation